Κόσμος

Θερίζει ο κορονοϊός στη Γαλλία: 319 νεκροί σήμερα, πάνω από 2.300 συνολικά

Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία παρήγγειλε πάνω από ένα δισεκατομμύριο μάσκες. Τι απαντά ο πρωθυπουργός τις κατηγορίες περί καθυστέρησης στη λήψη των περιοριστικών μέτρων.

Ο κορονοϊός συνεχίζεται να θερίζει στη Γαλλία με 319 ανθρώπους να χάσουν σήμερα τη ζωή τους σε νοσοκομεία της χώρας.

Πλέον οι νεκροί που έχει επιφέρει ο κορονοϊός είναι 2.314 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αναρτήθηκαν σήμερα στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα έφτασαν τα 1.888 και συνολικά ο κορονοϊός έχει μολύνει 17.620 ανθρώπους, ενώ από αυτούς οι 4.273 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ, διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση τη λήψη της απόφασης για απαγόρευση των μετακινήσεων, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση, κυρίως επειδή δεν ανέβαλε τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

«Τη στιγμή που πήραμε την απόφαση για καραντίνα, υπήρχαν λιγότερα από 8.000 κρούσματα και λιγότεροι από 200 νεκροί. Ο καθένας μπορεί να κρίνει τη στιγμή που οι κυβερνήσεις πήραν αυτήν την απόφαση αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να πει ότι υπήρξε καθυστέρηση», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι η Γαλλία παρήγγειλε περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο μάσκες, κυρίως από την Κίνα. Σε όλη τη χώρα χρησιμοποιούνται 40 εκατομμύρια μάσκες την εβδομάδα και αυτή τη στιγμή το απόθεμα επαρκούσε μόνο για τρεις εβδομάδες.

Γιατροί, νοσηλευτές, αστυνομικοί αλλά και άλλοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες της πρώτης γραμμής, κατήγγειλαν την έλλειψη μασκών στη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα