Οικονομία

Θετικές οι προβλέψεις για την κρουαζιέρα το 2014

thetikes_oi_provlepseis_gia_tin_kroyaziera_to_2014.jpg
Ακούστε το άρθρο

H πρόσφατη έκθεση της Εxpedia.com για τις τάσεις της κρουαζιέρας σε παγκόσμιο επίπεδο τη φετινή χρονιά, με δείγμα 6.867 ερωτηθέντων που έχουν επιλέξει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους αυτό τον τρόπο διακοπών, αναδεικνύει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου περιλαμβάνοντας και την Ελλάδα ως τον πιο επιθυμητό προορισμό για κρουαζιέρες το 2014.

Παρά ταύτα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χώρες όπως η Συρία, η Αίγυπτος κ.ά. στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή έχουν περιορίσει τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων το 2014 στην Ανατολική Μεσόγειο επηρεάζοντας και τον ελληνικό προορισμό, που αναμένει πτώση στον αριθμό των προσεγγίσεων.

Τα οφέλη από την κρουαζιέρα για κάθε προορισμό υποδοχής των πλοίων είναι πολλαπλά. Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ) πραγματοποίησε, με πρωτοβουλία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Σωτήρη Βλάχου, μια έρευνα, με δείγμα 3.012 επιβάτες και 2.351 μέλη πληρώματος, για τα οφέλη της κρουαζιέρας στο νησί των Φαιάκων, την οποία παρουσιάζει σήμερα η «Κ». To λιμάνι της Κέρκυρας βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ 42 ελληνικών λιμανιών με βάση τον συνολικό αριθμό των τουριστών (744.651) που δέχθηκε από κρουαζιερόπλοια το 2013. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη των επιβατών στο λιμάνι φθάνει σε 45,8 ευρώ και των πληρωμάτων σε 74,7 ευρώ. Περισσότερες δαπάνες στο νησί κάνουν οι ηλικίες μέχρι 40 ετών και λιγότερες οι ηλικίες άνω των 60 ετών. Η μεγαλύτερη δαπάνη ανά δραστηριότητα είναι αυτή της ατομικής εκδρομής με 45,9 ευρώ, αμέσως μετά η δαπάνη για ψώνια (41,4 ευρώ) για σουβενίρ (30,7 ευρώ) και για φαγητό και ποτό (28,3 ευρώ). Πρώτοι σε δαπάνες είναι οι Αυστραλοί με 65 ευρώ μέση δαπάνη, αμέσως μετά οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι με 53 και 52 ευρώ αντίστοιχα, ενώ οι Ισπανοί έχουν τη χαμηλότερη δαπάνη με 30 ευρώ. Το 15% των επιβατών στην Κέρκυρα παίρνει μέρος σε ομαδικές εκδρομές, άρα ένα μέρος της δαπάνης αυτής επωφελείται η εταιρεία κρουαζιέρας. Το υπόλοιπο 85% των δαπανών διοχετεύεται στην κερκυραϊκή αγορά. Το συνολικό άμεσο όφελος για την κερκυραϊκή αγορά από την κρουαζιέρα (μαζί με τις δαπάνες 1,3 εκατ. ευρώ που πραγματοποιεί ο ΟΛΚΕ σε έργα κ.ά.) φθάνει σε ετήσια βάση τα 34,5 εκατ. ευρώ. Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται να βελτιωθεί και να εμπλουτισθεί το προσφερόμενο προϊόν ώστε η μέση κατά κεφαλήν δαπάνη να αυξηθεί, μιας και υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου ο οποίος φθάνει σε 62 ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αν η δαπάνη ήταν 62 ευρώ, το συνολικό οικονομικό όφελος για την Κέρκυρα θα έφθανε τα 45 εκατ. ευρώ.

Πρώτες επιλογές των τουριστών είναι η επίσκεψη στην πόλη (33%) και η ατομική εκδρομή (34%). Τα πληρώματα σε ποσοστό 66% επισκέπτονται την πόλη ενώ το υπόλοιπο ποσοστό μένει στην περιοχή του λιμανιού. Το 42% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο χρόνος παραμονής δεν ήταν αρκετός. Σύμφωνα με την έκθεση, με το δεδομένο ότι αυτό αφορά κυρίως τις εταιρείες, θα πρέπει να διερευνηθεί με ποιο τρόπο θα πεισθούν να τον αυξήσουν, ιδιαίτερα αυτές που μένουν λιγότερο από 8 ώρες όπου οι δυσαρεστημένοι ξεπερνούν το 50%.

www.kathimerini.gr

Όλη η επικαιρότητα