Ηλεία

Θετικό το υπουργείο για παράταση στην  κορινθιακή σταφίδα!

Ακούστε το άρθρο

Προκειμένου να είναι επιλέξιμοι οι παραγωγοί  για τη συνδεδεμένη ενίσχυση  που χορηγείται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Μετά το υπόμνημα Βασιλόπουλου..

 Θετικά στο αίτημα για παράταση της  προθεσμίας παράδοσης κορινθιακής σταφίδας  της εσοδείας 2019(έληγε στις 30 Νοεμβρίου) από τους παραγωγούς  στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, προκειμένου να είναι επιλέξιμοι για τη συνδεδεμένη ενίσχυση  που χορηγείται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ  απάντησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έπειτα από το υπόμνημα που υπέβαλε ο Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θοδωρής Βασιλόπουλος. Πρόκειται για μια σημαντική ανάσα για τους παραγωγούς τόσο της Ηλείας όσο και της Αχαίας.

Στο υπόμνημά του ο κ Βασιλόπουλος είχε επισημάνει  τα εξής: « Όπως  σας είναι γνωστό στην Αχαΐα και στην Ηλεία καλλιεργείται και παράγεται το μεγαλύτερο ποσό της κορινθιακής σταφίδας (ξηρού προϊόντος) της χώρας, που αποτελεί και κύριο εισόδημα για ένα μεγάλο μέρος αγροτών και των δύο αυτών περιοχών.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά την προθεσμία παράδοσης της εσοδείας 2019  από τους παραγωγούς Κορινθιακής σταφίδας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, προκειμένου να είναι επιλέξιμοι για τη συνδεδεμένη ενίσχυση, που χορηγείται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, παρατείνεται από το υπουργείο η σχετική προθεσμία παράδοσης της  σταφίδας, δεδομένου ότι στις 30 Νοεμβρίου οπότε και λήγει η σχετική περίοδος, οι παραγωγοί δεν προλαβαίνουν να διαπραγματευτούν το προϊόν τους.

Επιπλέον, αν παραδώσουν  τώρα την ποσότητα της σταφίδας τους, θα φορολογηθούν πολύ περισσότερο, καθώς θα είναι η δεύτερη φορά που θα παραδώσουν ποσότητα μέσα στο ίδιο φορολογικό έτος.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, και ύστερα από σχετικό αίτημα των ίδιων των παραγωγών, απευθύνουμε έκκληση για την χορήγηση και φέτος, παράτασης της προθεσμίας παράδοσης της ξηρής κορινθιακής σταφίδας έως τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως συνέβη και την προηγούμενη χρονιά.»

Όλη η επικαιρότητα