Ηλεία

Θίνες Βαρθολομιού: Γονείς και μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Βαρθολομιού φύτεψαν 500 δενδρύλλια

Ακούστε το άρθρο

Κυριακή πρωί  και όλοι, μικροί μεγάλοι ήταν παρόντες για το μεγάλο ραντεβού στη φύση, στο πανέμορφο δάσος των Θινών, που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία χρόνια από την συμπεριφορά ασυνείδητων.

Στόχος και πάλι η δενδροφύτευση, μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Βαρθολομιού.

Με ρούχα και παπούτσια κατάλληλα για το δάσος, με εργαλεία για σκάψιμο και πολύ κέφι και σύνθημα “ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΜΑΣ“, γονείς και παιδιά πέτυχαν με κέφι να δενδροφυτέυσουν περίπου 500 δενδρύλλια. Η πρωτοβουλία στηρίχθηκε και από τον δήμο Πηνειού και από την Εθελοντική Ομάδα Πηνειού. Τα δενδρύλλια από την στιγμή που φυτεύτηκαν  θα τα φροντίζουν όλοι ώστε να μην ξεραθούν και σε μερικά χρόνια να γίνουν μέρος του πανέμορφου δάσους. Πρωταγωνιστές αυτής της πρωτοβουλίας τα μικρά παιδιά που από μικρά μαθαίνουν να αγαπούν και σέβονται στο περιβάλλον.

Το μέλλον της Βόρειας Ηλείας

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πηνειού Θανόπουλος Παναγιώτης με αφορμή την δράση δήλωσε:  «Θεωρώ και ως φυσικό πρόσωπο την δενδροφύτευση υποχρέωσή μου ειδικά σε αυτή την περιοχή  .Όταν το 2007 ως αιρετός είχα την ατυχία να δω να καίγεται αρκετά μεγάλο κομμάτι αυτού του τεχνητού δάσους, στόχος μαζί με τους τότε αιρετούς και τους πρώτους εθελοντές, ήταν να δημιουργήσουμε το τότε ΕΣΕΠΑ (Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών) Βαρθολομιού όπου συνέχειά του είναι η σημερινή Εθελοντική ομάδα Πηνειός και να στηρίζουμε ότι καλοπροαίρετη δράση γίνεται στις Θίνες. Θέλω να τους ευχαριστήσω για άλλη μία φορά δημόσια για την ανιδιοτελή προσφορά τους μα και όλους τους συνδημότες μας που όλα αυτά τα χρόνια στο μέτρο του δυνατού προστατεύουν και φροντίζουν το δάσος Θινών όπου αναπτυξιακά είναι το μέλλον της ευρύτερης περιοχής μα και όλης της βόρειας Ηλείας».

Όλη η επικαιρότητα