Ελλάδα Ζώα

Θλίψη στη Σάμο: Σκότωσαν την «Αργυρώ» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Θλίψη και οργή επικρατεί στη Σάμο από την είδηση ότι η φώκια που βρέθηκε νεκρή, φέροντας τραύματα από κυνηγετικό όπλο, στις 24 Μαΐου, στην ακτή του Μαραθοκάμπου, ήταν η «μασκότ» του νησιού, η «Αργυρώ».

Την είδηση επιβεβαίωσε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», με την διευθύντρια έρευνας Αναστασία Μήλιου να αναφέρει ότι με βάση τα δερματικά χαρακτηριστικά, το φύλο και το μήκος της φώκιας, αλλά και δεδομένης της απουσίας του ζώου όλο αυτό το διάστημα «είναι επιβεβαιωμένο, πως πρόκειται για την γνωστή φώκια, που οι κάτοικοι της Σάμου αποκαλούν ‘Αργυρώ’».

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση έχει ανοίξει δικογραφία από το Λιμεναρχείο Καρλοβάσου, ενώ έχουν ενημερωθεί και οι εισαγγελικές αρχές της Σάμου.

Την ίδια ώρα, οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος θα εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για το βίαιο θάνατο της φώκιας.

Η «Αργυρώ» εντοπίστηκε νεκρή, φέροντας πολλαπλές βολές με κυνηγετικό όπλο στη ράχη της και εμφανές τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο που είχε διαπεράσει τη δεξιά πλευρά της ράχης της και έφτανε έως το στομάχι της.

πηγη newsbomb.gr

Όλη η επικαιρότητα