Πολιτισμός

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Πανταζής

Ακούστε το άρθρο

Την βαθύτατη θλίψη του εκφράζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) για την απώλεια του αγαπημένου ηθοποιού Τάσου Πανταζή, ενός από τους πρώτους ηθοποιούς που αποτέλεσαν τον βασικό πυρήνα του ΚΘΒΕ.

Ο Τάσος Πανταζής άφησε έντονα το στίγμα του ως πρωταγωνιστής στο ΚΘΒΕ συμμετέχοντας συνολικά σε πάνω από εβδομήντα παραστάσεις. Η θητεία του σε αυτό ξεκίνησε το 1971 στην παράσταση «Οι βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωστή Μιχαηλίδη. Τελευταία του συνεργασία με το ΚΘΒΕ ήταν το 2015 στην παράσταση «Ο γλάρος» του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.

Ο Τάσος Πανταζής σπούδασε στη Δραματική σχολή του Λ. Σταυράκου. Μεταξύ των παραστάσεων του ΚΘΒΕ, στις οποίες έλαβε μέρος από το 1971, ξεχωρίζουν: «Μήδεια» (Αγγελιοφόρος, σκην. Μ. Βολανάκης), «Ικέτισσες» (Θησέας, σκην. Κ. Μπάκας), «Βάκχες» (Β’ Αγγελιοφόρος, σκην. Ν. Χαραλάμπους), «Τρωάδες» (Μενέλαος, σκην. Α. Βουτσινάς), «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (Αγγελιοφόρος, σκην. Ν. Χαραλάμπους), «Μήδεια» (Κρέοντας, σκην. Α. Βουτσινάς), « Ένας μήνας στην εξοχή» (Μπελάγιεφ, σκην. Ν. Περέλης), «Ματωμένος γάμος» (Γαμπρός, σκην. Χ. Χριστοφής), «Μιας πεντάρας νιάτα» (Δημήτρης, σκην. Α. Μίγκας), « Οι αλλοπαρμέ¬νοι» (Βαρκεντέρο, σκην. Ν. Χουρμουζιάδης), « Έξω από την πόρτα» (Ο άλλος, σκην. Π. Χαρίτογλου). Σκηνοθέτησε τα έργα: «Μανδραγόρας», «Το πανηγύρι» και «Το σκιάχτρο».Η κηδεία του Τάσου Πανταζή θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στις 12.30μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασπροβάλτας.

Όλη η επικαιρότητα