Lifestyle

Θοδωρής Αθερίδης: «Πέρασα μια τραγική περίοδο. Πήγα σε ψυχολόγο γιατί νόμιζα ότι…»

Ακούστε το άρθρο
Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά στο περιοδικό DownTown και στον Πάνο Ζόγκα και αποκαλύπτει για τη δύσκολη θέση που ήρθε πέρυσι με τα οικονομικά του.

Πώς είσαι;

Σε ένα κυνήγι με το χρόνο, αλλά είμαι καλά. Είμαι σε δημιουργική ανανεωτική φάση. Γράφω μια κινηματογραφική ταινία, παίζω κάθε βράδυ στο θέατρο, περιμένω να δω την πρεμιέρα της ταινίας Καζαντζάκης, όπου κάνω τον Ζορμπά. Γενικά είμαι καλά γιατί είμαι σε κίνηση και όταν είμαι σε κίνηση, είμαι καλά. Δεν βαλτώνω. Γιατί, όταν κολλάω και ακούω αυτό που μου λέει το μυαλό μου, έρχομαι σε δύσκολη θέση.

Πότε ήρθες τελευταία φορά σε δύσκολη θέση;

Πέρσι με τα οικονομικά μου. Πέρασα μια τραγική περίοδο. Πήγα σε ψυχολόγο γιατί νόμιζα ότι είχα κατάθλιψη, ότι είχα κρίσεις πανικού. τελικά μου είπε ότι δεν είχα τίποτα από όλα αυτά. Είχα πάθει έντονο στρες από τις οικονομικές μου εκκρεμότητες στην εφορία. Δεν έβγαιναν με τίποτα τα χρήματα που μου ζητούσαν από την εφορία. Με τσάκισαν στην κυριολεξία. Δεν έβλεπα από πουθενά φως, ήμουν σε πλήρη ακυβερνησία. Αλλά δεν χρωστάω μόνο εγώ. Ρώτησα και έμαθα ότι αυτό έχει αυτή τη στιγμή το 70% των Ελλήνων. Έπρεπε να κουλάρω, να το φιλοσοφήσω, να κρατήσω μια απόσταση από τα γεγονότα, να κάνω ό,τι μπορώ και για ό,τι δεν μπορ΄ψ να μην αγχώνομαι. Να χαλαρώσω. Είναι δύσκολο αλλά το δουλεύω.

Πηγή: zappit.gr

Όλη η επικαιρότητα