Ηλεία

Θρασύτατη διάρρηξη στην περιοχή του Ανεμομύλου στην Αμαλιάδα – Κουβέντιαζε απέναντι και οι «ποντικοί»… την έκλεβαν!

Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που κάθονταν με τις γειτόνισσες της και κουβέντιαζε στο απέναντι πεζοδρόμιο, οι θρασύτατοι διαρρήκτες έκαναν άνω – κάτω το σπίτι της για να καταφέρουν τελικά να της πάρουν το πορτοφόλι με 30 ευρώ, αστυνομική ταυτότητα και ένα εισιτήριο μετ’ επιστροφής για Αθήνα!

Η απίστευτη διάρρηξη συνέβη το βράδυ της Τετάρτης σε κατοικία που βρίσκεται παραπλεύρως της παιδικής χαράς του Ανεμομύλου στην Αμαλιάδα.

Μάλιστα, οι «ποντικοί» κατάφεραν να κόψουν τις σιδεριές (!) που έχει τοποθετήσει η ιδιοκτήτρια στα παράθυρα του σπιτιού, άνοιξαν το πατζούρι και μπήκαν στο εσωτερικό, χωρίς η ίδια να υποψιαστεί και να ακούσει… το παραμικρό.

Ύποπτες κινήσεις…

Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της η κα Δήμητρα Τσατσάρα, όταν επέστρεψε στο σπίτι της το βράδυ της Τετάρτης. Ένα σπίτι άνω – κάτω, τη στιγμή που ακριβώς απέναντι κουβέντιαζε αμέριμνη με γειτόνισσες και ακριβώς δίπλα από την οικία της να παίζουν παιδιά στην παιδική χαρά, η οποία, ωστόσο, λειτουργεί μέσα στο σκοτάδι, όπως μέσα στο σκοτάδι είναι και ο δρόμος στο σημείο της διάρρηξης γεγονός που βοήθησε αρκετά τους δράστες να μην γίνουν αντιληπτοί.

«Επέστρεψα περίπου στις 9:45 το βράδυ από την θάλασσα και όλα ήταν εντάξει στο σπίτι. Άφησα τα πράγματα και δυστυχώς άφησα και το πορτοφόλι μου και πήγα απέναντι στις γειτόνισσες για να τα πούμε όπως συνηθίζουμε. Μέχρι τις 11:30 καθόμασταν στις καρέκλες στο απέναντι από το σπίτι μου πεζοδρόμιο.

Νωρίτερα, βλέπαμε ένα μπορντό αυτοκίνητο να σταματά έξω από την παιδική χαρά και να μπαίνουν και να βγαίνουν από αυτό 2- 3 τσιγγάνοι και να μιλάνε στα τηλέφωνα. Μάλιστα κάποια στιγμή ήταν μαζί τους και ένα μικρό παιδάκι, μάλλον για κάλυψη. Αυτοί ήταν από 15 έως 22 χρονών, όχι μεγαλύτεροι. Υπήρχε μια κινητικότητα, αλλά δεν πήγε το μυαλό μας…», είπε χθες η κα Τσατσάρα, μιλώντας στην εφ. «Πατρίς».

«Δεν πάει άλλο…»

Συνεχίζοντας μίλησε για όσα αντίκρισε, μπαίνοντας στο σπίτι της: «Άνοιξα την πόρτα και είδα ρούχα στο πάτωμα. Κατάλαβα ότι κάποιοι είχαν μπει. Έκλεισα αθόρυβα την πόρτα και φώναξα στις γειτόνισσες ότι μπήκαν κλέφτες. Ενημερώσαμε την αστυνομία και ήρθαν αμέσως.

Μπήκαμε μέσα και είδαμε άνω – κάτω το σπίτι. Είχαν βγάλει τις  σιδεριές από το παράθυρο. Τα ξεκόλλησαν, τα έκοψαν, δεν ξέρω πως το έκαναν. Τα έβγαλαν από τον τοίχο. Έκοψαν και το πατζούρι και μπήκαν μέσα.

Εγώ αφήνω πάντα φως έξω από εκείνο το παράθυρο, αλλά και μπροστά. Είχαν ξεβιδώσει την λάμπα για να μην φωτίζει και την άφησαν κάτω στο τσιμέντο. Τι να πω; Ο δρόμος μπροστά από το σπίτι είναι μέσα στο σκοτάδι. Όλος ο δρόμος μέχρι το τέρμα του. Η παιδική χαρά είναι μέσα στο σκοτάδι και χωρίς φύλακα. Πλέον μικρά παιδιά δεν έρχονται, μόνο μεγάλα και οι κινήσεις είναι ύποπτες. Υπάρχει φόβος. Πίσω από το σπίτι δεν μπορώ να το περιφράξω, γιατί δεν είναι ιδιοκτησία μου. Έτσι μπαίνουν ανενόχλητοι σε εμένα. Δεν πάει άλλο…».

Η κα  Τσατσάρα είναι μόνιμη κάτοικος Αθήνας, ωστόσο, τους καλοκαιρινούς μήνες διαμένει στο πατρικό της σπίτι. Έχει πέσει «θύμα» διάρρηξης μια ακόμη φορά πριν 6 περίπου μήνες, ενώ ίδια βρίσκονταν στην Αθήνα. Τότε δεν είχαν ρίξει τα προστατευτικά κάγκελα από πατζούρι, αλλά είχαν καταφέρει να τα… ανοίξουν με ειδικό εργαλείο. Της είχαν κλέψει δύο τηλεοράσεις, πλυντήριο ρούχων, ραπτομηχανή, χαλιά και είδη ρουχισμού!

Στην συγκεκριμένη γειτονιά της Αμαλιάδας, ζουν πολλοί ηλικιωμένοι, οι οποίοι καθημερινά φοβούνται για τις περιουσίες τους και τη σωματική τους ακεραιότητα. Όταν αρχίζει να σκοτεινιάζει δεν ξέρουν τι μπορεί να συμβεί και ζητούν από τον δήμο να μεριμνήσει για τον φωτισμό της περιοχής και από την αστυνομία να κάνει περιπολίες.

Όλη η επικαιρότητα