Ελλάδα

Θρίλερ στο Ίλιον: Στο αυτόφωρο ο πατέρας της 8χρονης που τραυματίστηκε από σφαίρα

Ακούστε το άρθρο

Εις βάρος του πατέρα της 8χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο – Ανοιχτή η δικογραφία για τη μητέρα της 

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του πατέρα του 8χρονου κοριτσιού από το Ίλιον, το οποίο το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τραυματίστηκε από σφαίρα και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου Παίδων.

Ειδικότερα, ο πατέρας του παιδιού, διώκεται για έκθεση από κοινού και παράνομη κατοχή όπλου. Αμέσως μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο δικαστήριο.

Για την μητέρα του παιδιού, η οποία είχε επίσης συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, η εισαγγελία κράτησε αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Να σημειωθεί ότι οι γονείς του κοριτσιού συνελήφθησαν νωρίς το βράδυ της Κυριακής και έπειτα από έρευνες των αρχών, καθώς το ζευγάρι φέρεται να εξαφανίστηκε μετά τη μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας της 8χρονης

Ενώπιον των αστυνομικών ο πατέρας της 8χρονης φέρεται να υποστήριξε πως το πιστόλι-μπρελόκ που τραυμάτισε την κόρη του στο δεξί της πόδι, το βρήκαν τα δυο του παιδιά σε εξωτερικό χώρο εκεί όπου έπαιζαν. Ωστόσο, στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε πως πιστόλι μπρελόκ με το οποίο τραυματίστηκε η μικρή ανήκει στον πατέρα. Το όπλο βρήκε ο 5χρονος αδελφός του κοριτσιού και πυροβόλησε από λάθος.

Μάλιστα, ο ανήλικος είπε στη συνέχεια στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας του κοιμόταν με ένα όπλο μπρελόκ που παίρνει δύο σφαίρες κάτω από το κρεβάτι του. Άθελα του το παιδί φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς: «Ήμασταν στο σπίτι με τη Σοφία και παίζαμε. Ο μπαμπάς κοιμόταν στο δωμάτιο του και η μαμά ήταν σε άλλο δωμάτιο. Είδα κάτω από το κρεβάτι του μπαμπά ένα μπρελόκ. Το πήρα, πάτησα ένα κουμπί και η Σοφία πόνεσε και έβγαλε αίμα στο πόδι της. Εμένα με πόνεσε το δάκτυλο μου. Ο μπαμπάς ξύπνησε και με τη μαμά έβαλαν γάζα στο πόδι της Σοφίας».

Όλη η επικαιρότητα