Θρήνος στη Γαλλία – Δεκατρείς στρατιώτες νεκροί σε σύγκρουση ελικοπτέρων!

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, καθώς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από το γραφείο του Προέδρου Μακρόν, δεκατρείς Γάλλοι στρατιώτες έχασαν την ζωή τους μετά από σύγκρουση ελικοπτέρων, που επιχειρούσαν στο Μάλι.

«Μαύρη μέρα» για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας, καθώς όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Γάλλου Προέδρου Μακρόν στο Ελιζέ, περίπου δεκατρείς Γάλλοι στρατιώτες «έπεσαν στο καθήκον» κατά την διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στο Μάλι, μετά από την σύγκρουση ελικοπτέρων.

Όπως αναφέρει και το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, η σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων σημειώθηκε κατά την διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης των γαλλικών δυνάμεων ενάντια σε θέσεις και δυνάμεις τζιχαντιστών στο Μάλι.

Στην ανακοίνωση του Ελιζέ, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος των Γάλλων στρατιωτών, ενώ η σύγκρουση των ελικοπτέρων σημειώθηκε χθες Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, στην περιοχή Σαχέλ, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Μάλι.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στην λίστα των νεκρών περιλαμβάνονται έξι Αξιωματικοί του Στρατού, έξι Υπαξιωματικοί και ένας Δεκανέας.

 

onalert.gr