Ηλεία Σαν Σήμερα

Θύμιος Κοτζιάς (Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας): «Να μην κινδυνεύσει ξανά ο αρχαιολογικός χώρος»

Ακούστε το άρθρο

Οι εικόνες της καταστροφικής εκείνης πυρκαγιάς εξακολουθούν να διατηρούνται ανεξίτηλες στη μνήμη μας.

-Ειδική Έκδοση: ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2007-

Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φλόγες, η πλειονότητα του φυσικού πλούτου κάηκε, πολλές περιουσίες καταστράφηκαν και φυσικά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η φωτιά έφτασε μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο.

Το τελευταίο ιδιαίτερα, αποτέλεσε σοβαρό χτύπημα για εμάς. Με την πάροδο του χρόνου, η φύση έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό, κάτι που είχαμε προβλέψει και τότε.

Μετά από 10 χρόνια, ένα μέρος των καταστροφών έχει επουλωθεί αλλά ένα μεγάλο μέρος του Δήμου μας εξακολουθεί να έχει προβλήματα. Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή δημιουργίας πυρκαγιάς και ευτυχώς, οι αρμόδιοι για την κατάσβεση των πυρκαγιών, είναι πολύ έμπειροι και ικανοί να προλαμβάνουν κάθε κίνδυνο εμφάνισης μιας πιθανής πυρκαγιάς.

Ενδεχομένως, η επιδείνωση της φωτιάς το 2007 να οφειλόταν και στον λανθασμένο συντονισμό που μπορεί να υπήρξε στα μέσα πυρόσβεσης.

Απευθύνω έκκληση στα ανώτερα κλιμάκια, αλλά και στην Κυβέρνηση για βελτιστοποίηση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την κατάσβεση των πυρκαγιών.»

kotzias.jpg

Όλη η επικαιρότητα