Ελλάδα

Τι δήλωσε βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια

Ακούστε το άρθρο

Βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην κεντρική Εύβοια με αποτέλεσμα να καούν χιλιάδες στρέμματα γης, έδωσε τη δική του εκδοχή σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο 33χρονος ανέφερε ότι δεν βρισκόταν στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

«Με πήγαν στο Τμήμα κάτω για να εξηγήσω πού ήμουν και αυτά. Τι ώρες και τέτοια. Έγινε την Τρίτη αυτό και ήρθαν επειγόντως να μου μιλήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Τους είπα ότι ήμουν στα Κατούνια με τον θείο και τη θεία μου. Μαζί πηγαίναμε, μαζί γυρίζαμε. Κατεβαίναμε από τον Άγιο Ιερεμία και βλέπαμε τους καπνούς. Μου λέει: Ξέρεις τίποτα; Του λέω: Όχι, πρώτη φορά το βλέπω», συνεχίζει ο 33χρονος.

Σημειώνεται ότι το άλλοθι του άνδρα ελέγχεται ως ανακριβές καθώς το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου τον «πρόδωσε». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάλυση των αρχών, το σήμα του κινητού τον δείχνει να βρίσκεται στο χωριό του την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος ύποπτος υποστήριξε πως την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά βρισκόταν σε κοντινό χωριό σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την περιοχή του Σταυρού. Όπως προκύπτει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, όταν ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν στον Σταυρό.

Ο 33χρονος υποστηρίζει πως ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω της καταδίκης του το 2018 για εμπρησμό από πρόθεση στην ίδια περιοχή, μετά από διαπληκτισμό που είχε με μια γειτόνισσά του, ενώ για τους ακόμη 8 εμπρησμούς που έχει κατηγορηθεί, ισχυρίζεται ότι ομολόγησε μετά από πιέσεις.

«Στο νεκροταφείο με μια κυρία. Και τσαντίστηκα, και έκανα αυτό το πράγμα και ζήτησα συγνώμη. Τα άλλα… με το ζόρι με πίεσαν, με απειλούσαν πως θα με χτυπήσουν, θα μου δώσουν μπουνιές και δεν ήξερα τι να πω», δήλωσε.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού συνεχίζουν να διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες εκδήλωσης της φωτιάς, ενώ μέχρι και σήμερα το πρωί γινόταν η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε το καταστροφικό της πέρασμα.

via

Όλη η επικαιρότητα