Καιρός

Τι έχουν προβλέψει τα Μερομήνια για τον Μάρτιο

Ακούστε το άρθρο

Μάλλον οι περισσότεροι ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε, όμως για όσους δεν γνωρίζουν ας δώσουμε έναν όρισμό για τα Μερομήνια από τη Βικιπαίδεια: «οι δώδεκα πρώτες μέρες του Αυγούστου κατά τις οποίες, σύμφωνα με την παράδοση, κάποιοι μπορούν να προβλέψουν τον καιρό που θα κάνει τους επόμενους δώδεκα μήνες». Όπως καταλαβαίνεις πρόκειται για ένανεμπειρικό τρόπο πρόβλεψης του καιρού που κρατάει από τα Αρχαία Χρόνια.

Έτσι και ο Μάρτιος, όπως και κάθε άλλος μήνας έχει τη δικιά του πρόβλεψη, η οποία φαίνεται να επιβεβαιώνει την γνωστή παροιμία «Μάρτης, γδάρτης και παλουκοκάφτης». Αλλά ας δούμε μαζί τι έχουν προβλέψει φέτος τα Μερομήνια για τον φετινό Μάρτιο.

Τι λένε τα Μερομήνια για αυτόν τον μήνα

Αρχές Μήνα (1 – 11): Δροσερές μέρες με πιθανές βροχοπτώσεις. Θερμοκρασία (12 -20 °C). Στη συνέχεια οι βόρειοι άνεμοι θα ρίξουν τη θερμοκρασία (6 – 12 °C) φέρνοντας χιόνια στα ορεινά και πιθανώς και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Μέσα & Τέλη Μήνα

(12 – 25): Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Δυνατοί, βορειοανατολικοί άνεμοι θα ρίξουν σημαντικά τη θερμοκρασία (-2 – 12 °C). Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.
Κυριακή 25η Μαρτίου 2018. Συνεχίζεται ο άστατος καιρός. Το κρύο συνεχίζεται καθ΄ όλη την ημέρα.

(26 – 30): Δριμύ ψύχος, με βροχές και καταιγίδες με χιόνια μέχρι τα πεδινά. Θερμοκρασία (-4 – 8 °C).

Πηγή: daynight.gr

Όλη η επικαιρότητα