Ελλάδα

Τι είχε γράψει στη διαθήκη του ο Γιώργος Βακάκης, τρεις μήνες πριν το τροχαίο με την Πόρσε

Ακούστε το άρθρο

Εναν χρόνο μετά το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και στέρησε σε μια στιγμή από τον Υπάτιο Πατμάνογλου την οικογένειά του, ο 42χρονος που πλέον παλεύει με την κατάθλιψη -όπως αναφέρεται στην αγωγή του- διεκδικεί από την οικογένεια του Mr. Jumbo περίπου 2 εκατ. ευρώ, με εκτενή αναφορά στη διαθήκη «μυστήριο» του 23χρονου οδηγού.

Ο Γιώργος Βακάκης, ο οποίος οδηγούσε τη μοιραία Porsche που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, είχε συντάξει τρεις μήνες πριν από τον θάνατό του μια ιδιόγραφη διαθήκη. Στις 30 Νοεμβρίου 2016 ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo έγραψε: «Πέραν του σπιτιού μου στο Θησείο, σήμερα ο πατέρας μου μου δώρισε ένα πολύ μεγάλο ποσό και αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευθύνη για αυτό. Αν πάθω κάτι, τα χρήματα που θα έχω να επιστραφούν στον πατέρα μου, αλλά αφού πάρει πρώτα η μητέρα μου, την οποία υπεραγαπώ, το 1/3 από αυτά. Και επειδή η μικρή μου αδερφή δεν έχει η γλυκούλα σπίτι στο κέντρο, θέλω να πάρει το σπίτι μου, που μου έκανε δώρο ο μπαμπάς μου».

Στην πολυσέλιδη αγωγή του, ο Υπάτιος Πατμάνογλου σχολιάζει ότι στη διαθήκη αυτή, ο Γιώργος Βακάκης «δεν προσδιορίζει τα ποσά που παραχωρεί στους συγγενείς», ενώ αναφέρει ότι «από την ερμηνεία της διαθήκης συνάγεται ότι δεν διατέθηκε όλο το ενεργητικό της κληρονομιάς, δεδομένου ότι η εγκατάσταση των ως άνω κληρονόμων εχώρησε μόνο ως προς μέρος της κληρονομιάς». Η πλευρά του κ. Πατμάνογλου, υποστηρίζει ουσιαστικά ότι ο Γιώργος Βακάκης, άφησε κληρονόμους τους γονείς και τη μια αδελφή του μέσω διαθήκης, ωστόσο αυτή δεν καλύπτει το σύνολο της περιουσίας του. Οπότε για αυτό το κομμάτι κληρονομείται εξ αδιαθέτου από την οικογένειά του, άρα περιλαμβάνεται και η δεύτερη αδελφή του που δεν υπάρχει στη διαθήκη. Πρόκειται για τη Σοφία Βακάκη, η οποία θεωρείται η «βασίλισσα των Jumbo», αφού έχει ήδη προετοιμαστεί να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης.

Πηγή: Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Όλη η επικαιρότητα