Media Μουσική

Τι είδαμε στο πρώτο επεισόδιο του X Factor – Οι εκπλήξεις των Auditions

Ακούστε το άρθρο

Το χειρότερο που μπορεί να τύχει σε ένα διαγωνιζόμενο είναι να πάει σε μια επιτροπή και κάποιος να φοράει γυαλιά ηλίου. Μάλλον το κατάλαβε ο Μπάμπης Στόκας και έβγαλε τα γυαλιά του σχετικά γρήγορα. Κατά τα άλλα η επιτροπή μοιάζει να θέλει να περάσει πολύ καλά στο παιχνίδι και πήραμε μια πρώτη γεύση στις πρώτες ακροάσεις.

Οπότε έχουμε και λέμε: Η λέξη που έπαιξε περισσότερο από όλες ήταν η λέξη τρέλα και τζαζ, η οποίες ήταν πότε το διαβατήριο και άλλοτε η «απαγόρευση εισόδου» στην επόμενη φάση. Οι κριτές το λένε καθαρά ότι δε τους νοιάζει η ηλικία και η δεύτερη είσοδος στο παιχνίδι δόθηκε στη 42χρονη Αγγελική. Βέβαια έσκισε η μικρούλα που είπε το Summertime, μια μαθήτρια 16 ετών που πέρασε πανηγυρικά.  Και ο 16χρονος Αλέξανδρος, από τη Θεσσαλονίκη, που τραγούδησε Καζαντζίδη συγκινητικά και καθάρισε και τη φάση του πριν αρχίσουν τα μου-σου-του λέγοντας «είμαι τσιγγανάκι».

X Factor: Το 16χρονο τσιγγανάκι έκανε Μαζωνάκη και Τάμτα να βάλουν τα κλάματα (VIDEO)

Και μαθητής μουσικού σχολείου και ξεχωριστός και έξυπνος, που μιλούσε καλύτερα από 25χρονο. Μπράβο του.

Αν ο Γιώργος Παπαδόπουλος μοιάζει λίγο σφιγμένος, Η Τάμτα είναι το κορίτσι-αρχηγός της παρέας και το αξίζει. Είναι άνετη, θετική, χορευταρού, εύστοχη sε παρατηρήσεις και καθόλου σοβαροφανής, ό,τι πιο συμπαθητικό σε ένα σόου. Τα δυο άκρα του τραπεζιού ο Μπάμπης Στόκας στα αριστερά και ο Γιώργος Μαζωνάκης δυο άνθρωποι με συνάφεια καταγωγής, συναντιούνται από εντελώς διαφορετικούς δρόμους, θα τους δούμε και να διαφωνούν πολύ υποπτευόμαστε στη συνέχεια. Ο Μαζωνάκης περνάει μια χαρά, είναι άνετος, κάνει μια δουλειά και θέλει να την κάνει καλά. Επιπλέον το διασκεδάζει, βάζει τα πόδια στο τραπέζι ή σηκώνεται να χορέψει. Τη μεγαλύτερη Περιέργεια η γεννάει ο Μπάμπης Στόκας. Είναι στα νερά του; «Είναι μια καινούρια εμπειρία για μένα, δεν το έχω ξανακάνει. Τις εποχές αυτές, τις περίεργες, δεν ξέρω πως μου έκατσε και είπα να το κάνω. Ο σκοπός είναι να βοηθήσω κι εγώ τα νέα παιδιά. Με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν ήταν εύκολο να με πείσουν. Ουσιαστικά μου είπαν «ωραίο είναι να λες απέξω ότι δεν είναι ωραίο, αν μπορείς εσύ κάνε το καλύτερο». Σωστός. Και στις παρατηρήσεις του σωστός.

Η επιτροπή όπως μας συστήθηκε έχει χιούμορ, δε θέλει να τρολάρει, -εντάξει αρχή είναι ακόμα, θα παθιαστούν περισσότερο στη συνέχεια-, αλλά από ότι καταλάβαμε ψάχνουν μια φωνή ίσια, ωραία, αντρική και σιχαίνονται τα γυρίσματα. Και ψάχνουν να «σπάνε τις φόρμες» όπως είπε ο Μαζωνάκης, να βρούν φωνές που δεν είναι σε ένα «κουτί» όπως είπε η Τάμτα, και κοιτάζουν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά τη μεγάλη σκηνή της μουσικής του κόσμου.

Πάντως στο μόνο που διαφωνεί κανείς είναι το μότο “από εδώ θα βγει το επόμενο μεγάλο αστέρι”, γιατί προηγούμενο αστέρι δε βγήκε, μη γελιόμαστε.

Περιμένουμε να δούμε πώς θα συνεχιστεί η περιπέτεια του X-Factor.

Πηγή: THETOC 

Όλη η επικαιρότητα