Life

Τι είναι η δίαιτα φάντασμα; Νέος τρόπος αδυνατίσματος τινάζει στον αέρα το διαδίκτυο

Ακούστε το άρθρο

Δίαιτα φάντασμα: Στη μελέτη οι ερευνητές βρήκαν ότι ήταν δυνατό να κάνουν τους συμμετέχοντες να νιώθουν χορτάτοι με λιγότερες θερμίδες αυξάνοντας απλώς την πυκνότητα.

Ένα παχύρρευστο μιλκσέικ που περιείχε μόλις 100 θερμίδες τους έκανε να νιώθουν πιο χορτάτοι συγκριτικά μ’ εκείνους που ήπιαν ένα πιο λεπτόρρευστο ρόφημα που περιείχε 500 θερμίδες. Ωστόσο, το να ξεγελάσεις το σώμα σου να νιώθει χορτάτο με λιγότερες θερμίδες δεν είναι η μόνη σου επιλογή – δες τρία δοκιμασμένα κόλπα:

Κάνε το φαγητό σου σούπα: Σε έρευνα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας διαπιστώθηκε πως γυναίκες κατανάλωσαν κατά μέσο όρο 100 θερμίδες λιγότερες όταν έφαγαν κοτόπουλο και ρύζι σε μορφή σούπας απ’ ό,τι όταν έφαγαν ψητό κοτόπουλο με ρύζι μαζί με 1 ποτήρι νερό.

Πρόσθεσε αέρα: Τα πιο φουσκωτά σνακ –σκέψου ποπκόρν ή ρυζογκοφρέτες– μπορεί να σε χορτάσουν περισσότερο. Σε μελέτη τονίζεται ότι όσοι έφαγαν «φουσκωτά» σνακ τυριού αντί για τραγανά κατανάλωσαν σχεδόν 75% περισσότερα σε όγκο, αλλά πήραν 20% λιγότερες θερμίδες.

Χόρτασε με φυτικές ίνες: Έχουν περισσότερο όγκο που σε χορταίνει χωρίς να επιβαρυνθείς με περισσότερες θερμίδες. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι καλύτερες πηγές φυτικών ινών.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι ήταν δυνατό να κάνουν τους συμμετέχοντες να νιώθουν χορτάτοι με λιγότερες θερμίδες αυξάνοντας απλώς την πυκνότητα.

Πηγή: shape.gr

Όλη η επικαιρότητα