Τι είναι το «τεφ» το νέο superfood (VIDEO)

Η επιτυχία των σπόρων chia και κινόα άνοιξαν τις πόρτες και σε άλλες ποικιλίες λιγότερο γνωστών σπόρων της αρχαιότητας, όπως το τεφ.

Το τεφ είναι σιτάρι της Αιθιοπίας, γνωστό από την αρχαιότητα, σούπερ υγιεινό και νόστιμο! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει το αλεύρι σιταριού σε κάθε συνταγή ή να αντικαταστήσει το κουάκερ στο πρωινό γεύμα. Είναι φοβερά θρεπτικό και θεωρείται το νέο superfood!

Ποια είναι τα θρεπτικά του συστατικά;

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε:

Ασβέστιο: Το τεφ είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου! 1 φλιτζάνι τεφ αντιστοιχεί σε μισό φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι!

Ψευδάργυρο: Μισό φλιτζάνι τεφ καλύπτει το 44% των καθημερινών μας αναγκών σε ψευδάργυρο, ένα θρεπτικό συστατικό σημαντικό για το σνοσοποιητικό και την αναπαραγωγική υγεία, που διατηρεί γερά τα κόκαλα αλλά και τα μαλλιά μας.

Σίδηρο: Το τεφ είναι επίσης μια καλή πηγή σιδήρου.

Πρωτεϊνη: Το τεφ περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης καθιστώντας το κατάλληλη τροφή για χορτοφάγους αλλά και για τη δίαιτα.

Τι γεύση έχει;

Το τεφ άψητο έχει έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση με πικρή επίγευση. Η γλυκιά του γεύση όμως γίνεται ακόμη πιο έντονη όταν οι σπόροι του μαγειρευτούν όπως το κουάκερ. Ωστόσο, ακόμη και στη χρήση του αντί του γνωστού αλευριού από σίτο, προσδίδει μια ευχάριστη γεύση που γλυκίζει.

Ιδανικό και για όσους έχουν κοιλιοκάκη!

Το τεφ δεν περιέχει γλουτένη, δίνοντας μια έξτρα εναλλακτική σε όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη ή απλά έχουν κάποια ευαισθησία στη γλουτένη. Συμπεριλαμβάνοντας το ταφ στη διατροφή σας, αυτομάτως εμπλουτίζετε τα γεύματα που μπορείτε να καταναλώσετε.

 

Πηγή: newmoney.gr