Εκκλησία Εκπαίδευση

Τι είπαν για τη μισθοδοσία των κληρικών Ιερώνυμος και Νίκη Κεραμέως

Ακούστε το άρθρο

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας κ. Ιερώνυμος καλωσόρισε την νέα υπουργό, στην οποία μίλησε για τη χθεσινή (σ.σ. Τρίτη 16.7.2019) συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας – Πολιτείας.

Εξάλλου, η ανάγκη συνεργασίας και η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών δικαιωμάτων των κληρικών αποτέλεσαν και το κύριο θέμα της συνάντησής τους, για την οποία η υπουργός εξέφρασε τη χαρά της.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης».

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας – Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, συμπλήρωσε πως η Επιτροπή Διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα εν λόγω ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι κι αν χρειαστεί να τη συμπληρώσουμε, γιατί η επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα τα οποία πολλές φορές είναι απλά».

Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών«.

Την υπουργό Παιδείας συνόδευε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής.

via

Όλη η επικαιρότητα