Ηλεία

Ο Β. Κικίλιας στο νομό Ηλείας: «Κοινός στόχος η ανάπτυξη της Ηλείας» – Η θέση του για το σκάνδαλο Novartis

Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟ

«Κοινός στόχος η ανάπτυξη της Ηλείας»

Του Παν. Φωτεινόπουλου

Το μήνυμα της συνεργασίας των παραγωγικών δυνάμεων για την ανάπτυξη της Ηλείας έστειλε χθες από τον Πύργο ο βουλευτής και τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του επισκέφθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, το Λιμεναρχείο Κατακόλου, το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και το Επιμελητήριο Ηλείας, όπου και είχε σύντομες αλλά ουσιαστικές συζητήσεις.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του επισκέφθηκε το Δημοτικό Λιμεντικό Ταμείο Πύργου, το Λιμεναρχείο Κατακόλου, το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και το Επιμελητήριο Ηλείας, όπου και είχε σύντομες αλλά ουσιαστικές συζήτησεις.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Λεων. Βαρουξή, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε την αναντιστοιχία μεταξύ των πλεονεκτημάτων της Ηλείας και της εικόνας που εμφανίζει, τονίζοντας ότι επιθυμία του είναι να ακούσει και όχι να «καπελώσει» τους φορείς.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουξής ανέφερε ότι «προίκα» της Ηλείας είναι η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός, προσθέτοντας ότι η Αρχαία Ολυμπία είναι το ισχυρό μπραντ νέιμ παγκοσμίως. Στη συνέχεια υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του λιμανιού ως τουριστική πύλη εισόδου για την Ολυμπία και γενικότερα για την Ηλεία, και ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για την κατάσταση της υπηρεσίας, τα δρομολογούμενα έργα και τους στόχους για το 2018.

Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας ξεναγήθηκε από τον Λιμενάρχη Κατακόλου, Δ.Παπαηλιού, στο χώρο του Λιμεναρχείου, όπου άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα που προκύπτουν κατά διαστήματα με επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών, και τόνισε πόσο σημαντικό είναι για μια περιοχή να βρέχεται από θάλασσα.

Αιχμές Κικίλια για Πάτρα-Πύργος και Νοβάρτις

Λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι, ο τομεάρχης Άμυνας και υπεύθυνος Δυτικής Ελλάδας της ΝΔ συνάντησε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο τον δήμαρχο Πύργου Γαβρ. Λιατσή, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβρά, και τον διευθυντή του γραφείου του, Θεόδ. Τσουρούλα, με τον οποίο συζήτησαν για αρκετή ώρα τα ζητήματα του δήμου.

Η περιοδεία του κ. Κικίλια ολοκληρώθηκε με ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηλείας, όπου ενημερώθηκε για όλα ζητήματα της Ηλείας από τον πρόεδρο Κώστα Νικολούτσο. Έμφαση δόθηκε στις υποδομές (δρόμος, τρένο) και στην οικονομική πολιτική (κόκκινα δάνεια, φορολογία, κ.ά.), με τον κ. Κικίλια να καταγράφει τα ζητήματα.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Ηλεία, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε την άποψή του για την Ηλεία και τις αναξιοποίητες δυνατότητές της, επισημαίνοντας ότι επιδίωξή του είναι η συνεργασία με όλους τους φορεις.

«Δεν βλέπουμε την Ηλεία ως την τελευταία τρύπα της φλογέρας, αλλά θεωρούμε ότι έχει τέτοια συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Έχει λιμάνι, πρωτογενή παραγωγή, τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και είμαστε εδώ να στηρίξουμε ειλικρινά και καθαρά την περιοχή και να την αναδείξουμε. Είναι υποχρέωση της ΝΔ να σκύψει πάνω από τα προβλήματα της περιοχής, ώστε να μεταφέρω το μήνυμα του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και όλης της οργάνωσης ότι η ΝΔ δεν έρχεται να καπελώσει την περιοχή και να ορίσει από το κέντρο προς τα εδώ τη λύση των προβλημάτων, αλλά το αντίθετο», δήλωσε ο κ. Κικίλιας συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

«Η Ηλεία χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και ο κόσμος του νομού να πιστέψει στις δυνάμεις του», είπε ο κ. Κικίλιας και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το Πάτρα-Πύργος και την υπόθεση Νοβάρτις.

«Εμείς δεν θα κατατμήσουμε το έργο Πάτρα-Πύργος, διότι τώρα είναι όλα κολλημένα και η ΕΕ αμφιβάλλει για το πώς θα λειτουργήσει όλο αυτό θεσμικά, με συνέπεια να δημιουργούνται προβλήματα από την κωλυσιεργία. Επειδή στήνονται διάφορες φάμπρικες λασπολογίας και κατασυκοφάντησης, είδαμε μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για τη Μακεδονία μας, η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θα θερίσει θύελλες», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

«Ο κ. Κικίλιας  άκουσε τα προβλήματα των πολιτών και των φορέων, ώστε να μπουν στο πρόγραμμα της ΝΔ, διότι θα υπάρχει ξεχωριστό για κάθε νομό. Ο κόσμος, αφουγκραζόμενος τα προβλήματά του, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του ώστε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φύγει το γρηγορότερο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρ. Γαβράς.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS

«Όλα στα φως…»

Της Μ. Καραμπάτση

“Η  Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη, είναι χαλυβδωμένη και δεν θέλουμε να υπάρξει τίποτα στο σκοτάδι, όλα στο φως” δήλωσε χθες από την Αμαλιάδα, κληθείς να σχολιάσει το σκάνδαλο Novartis, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος Δυτικής Ελλάδας και τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και απέδωσε σε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού τα όσα επιχειρούνται να προσάψουν στην αντιπολίτευση.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας καταδίκασε την επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στο κτίριο που στεγάζεται η επιχείρηση της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβας Μητσοτάκη.

 

Μίλησε με πυροσβέστες και αστυνομικούς

Ο κ. Κικίλιας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Ηλεία, ξεκίνησε την χθεσινή του περιοδεία από την Αμαλιάδα και επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις Υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Αμαλιάδα.

Είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πυροσβέστες και αστυνομικούς, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα και ζήτησαν λύσεις.

Πρώτος σταθμός του ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, όπου οι πυροσβέστες έθεσαν το θέμα για όσους υπάγονται στο καθεστώς της πενταετούς υποχρέωσης, καθώς επίσης στάθηκαν στις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε και με τον διοικητή της Π.Υ. κ. Κωνσταντίνο Χριπάτσιο, ο οποίος και τον ενημέρωσε για τα προβλήματα με τις πυρκαγιές που καταγράφηκαν το καλοκαίρι του 2017, αλλά και για τον σχεδιασμό για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Εν συνεχεία ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το κτίριο που στεγάζονται οι αστυνομικές υπηρεσίες και αρχικά συναντήθηκε με την διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ήλιδας κα Διονυσία Κιαόγλου και τον διοικητή του Τμήματος της Τροχαίας Ήλιδας κ. Γιώργο Καρατζά, καθώς επίσης με τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας κ. Χρήστο Αλεξανδρόπουλο.

 

Στήριξη στα Σώματα Ασφαλείας

Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξαιρετική προσπάθεια που κάνουν να υπερασπίζονται την χώρα, την εσωτερική ασφάλεια, τις περιουσίες των κατοίκων και την γη τους.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι εδώ για να στηρίξει τα Σώματα Ασφαλείας, αυτά τα παιδιά που δίνουν μάχη καθημερινά παντού» είπε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στην Ηλεία τόνισε:  «Εμείς δεν θεωρούμε ότι η Ηλεία είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας, το αντίθετο μάλιστα, είναι ένας νομός που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα και δυνατότητες, έχει τουρισμό, έχει πρωτογενή παραγωγή και αυτά πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε. Και επιμένω, το έχω πει εκατό χιλιάδες φορές και θα το πω όσες φορές χρειαστεί, η τοπική κοινωνία, οι φορείς, τα Επιμελητήρια, οι σύλλογοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού πρέπει να βρουν λύσεις οι οποίες είναι εφαρμόσιμες, ρεαλιστικές και να έρθει μετά η κεντρική διοίκηση στην Αθήνα να χρησιμοποιήσει εργαλεία όπως είναι το ΕΣΠΑ, χρηματοδοτικά κονδύλια, να τα εντάξει σε αναπτυξιακούς νόμους. Εάν δεν μπορείς να αναπτύξεις τον τόπο σου και δεν κάνεις πράγματα γι’ αυτόν, είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί κανείς να το κάνει καλύτερα από εσένα».

 

Άνανδροι και δειλοί

Ο κ. Κικίλιας ρωτήθηκε και για την επίθεση στην επιχείρηση της κας Μαρέβα Μητσοτάκη και δήλωσε:  «Αυτοί που με κουκούλες και άνανδρα μέσα στην νύχτα στοχοποιούν και προσπαθούν να καταστρέψουν μία επιχείρηση ρούχων της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είναι προφανές ότι είναι δειλοί πρώτον, δείχνουν το ‘ποιόν’ τους δεύτερον τους και αυτό δεν περιποιεί τιμή στην Δημοκρατία. Η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να κάνει την δουλειά της, να διερευνήσει και να βρει ποιοι είναι οι ένοχοι».

Αποπροσανατολίζουν το λαό

Σε ότι αφορά το σκάνδαλο Novartis, ανέφερε:  «Έχει χυθεί δηλητήριο στην πολιτική ζωή της χώρας, είναι προφανές ότι ένα σκάνδαλο παγκόσμιο μιας φαρμακευτικής εταιρείας με στελέχη, με γιατρούς και λοιπά, εδώ χρησιμοποιείται για να διχαστεί η ελληνική κοινωνία, να ξεχαστούν τα συλλαλητήρια, να ξεχαστεί η κινητοποίηση σύσσωμη του ελληνικού λαού ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης και η δυσαρέσκεια για την υπερφορολόγηση, για τον τρόπο που χειρίζεται τα εθνικά θέματα, για τα ψέματα και την υφαρπαγή της ψήφου των ελλήνων και μέσα σε ένα 30ημερο, στα γρήγορα, άτσαλα και με εμφανή κενά να παρουσιαστεί ότι σύσσωμη η αξιωματική αντιπολίτευση εμπλέκεται σε ένα τέτοιο σκάνδαλο. Εγώ θα ήθελα να μην σχολιάζουμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, αλλά και να μην δίνει λαβές και η δικαιοσύνη. Θα υπάρξουν θέματα τα οποία θα αποκαλυφθούν στην πορεία και για τον τρόπο που με τον οποίο κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα. Τίποτα δεν μένει κρυφό σ’ αυτή την χώρα και στην πορεία θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα».

Ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και σχολίασε μεταξύ άλλων: «Η  Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη, είναι χαλυβδωμένη, δεν θέλουμε να υπάρξει τίποτα στο σκοτάδι, όλα στο φως. Αλλά προσέξτε, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ο οποίος καταρρέει στις δημοσκοπήσεις, ο οποίος καταρρέει στα μάτια της κοινωνίας και ο οποίος είναι σε αποδρομή, όπως είναι αυτή την στιγμή οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, να χρησιμοποιήσει την ελληνική δικαιοσύνη, τους θεσμούς σε πολύ σοβαρές υποθέσεις στο βωμό της εσωτερικής αντιπαράθεσης με την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα, προκειμένου να θολώσει το τοπίο των τεράστιων ευθυνών που έχει για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα».

Τον κ. Κικίλια συνόδευαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας κ. Χρήστος Γαβράς, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηλείας κ. Γιάννης Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αμαλιάδας κ. Τάκης Χριστοφόρου και τα υπόλοιπα μέλη, ο πρώην βουλευτής κ. Παναγιώτης Αδρακτάς και ο πολιτευτής κ. Θεόδωρος Βλαγκούλης.

Όλη η επικαιρότητα