Παιδί

Τι κάνω όταν το παιδί δεν τρώει όλες τις τροφές

Ακούστε το άρθρο

Τα παιδιά φέρνουν την ευτυχία. Η αλήθεια είναι πως για μια γυναίκα είναι ολοκλήρωση όταν κάνει οικογένεια. Η ανατροφή ενός παιδιού ωστόσο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τη μεγαλύτερη πρόκληση που συναντούν οι μαμάδες είναι η διαιτητική διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους. Συνήθως τα παιδιά δεν καταναλώνουν όλες τις τροφές και ειδικά τις ωφέλιμες για την ανάπτυξη τους.

Τα περισσότερα παιδιά παρουσιάζουν άρνηση στα φρούτα, λαχανικά, ψάρια και στα όσπρια. Οι μαμάδες θα πρέπει να είναι ψύχραιμες και να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους. Καταρχάς δεν θα πρέπει να πιέσουν καθόλου το παιδί τους να καταναλώσει οτιδήποτε δεν του αρέσει, διότι θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα δημιουργώντας άρνηση. Παρακάτω σας παρουσιάζονται έξυπνα tips που θα σας βοηθήσουν στον δύσκολο αγώνα της διαιτητικής διαπαιδαγώγησης του παιδιού σας.

Φρούτα

Τα φρούτα είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά που είναι αναγκαία για τον παιδικό οργανισμό. Μπορείτε να τα κόβετε σε διασκεδαστικά σχήματα ή να τα φτιάχνετε σε φρουτοσαλάτες με μέλι ή με λίγη τρούφα σοκολάτας ώστε να φαίνονται περισσότερο δελεαστικά.

Λαχανικά

Οι σαλάτες δεν είναι πολύ αγαπητές στα παιδιά. Με γευστικές σως όπως από γιαούρτι ή από μέλι με βαλσάμικο βελτιώνεται η γεύση τους και γίνονται πιο αρεστές στα παιδιά.

Ψάρια

Τα ψάρια είναι πηγή πρωτεϊνών και ω-3 λιπαρών οξέων, είναι τροφή που δεν πρέπει να λείπει από εβδομαδιαίο διαιτολόγιο του παιδιού σας. Ένας έξυπνος τρόπος είναι να τα μαγειρεύετε σε σούπα, αλλά να τα έχετε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια. Επίσης, θα μπορούσατε να τα κάνετε κροκέτες στο φούρνο με σως μελιού και μουστάρδας.

 Όσπρια

Τα όσπρια είναι πηγή σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών πρωτεϊνών. Μια έξυπνη λύση είναι να τα προσθέτετε σε σαλάτες ή να τα μαγειρεύετε ως σούπα με ρυζάκι που είναι πολύ καλός συνδυασμός πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας.

Πηγή: mommy.gr

Όλη η επικαιρότητα