Καιρός

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Ακούστε το άρθρο

Διατηρούνται οι βοριάδες στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του Σαββάτου και θα έχουμε κάποιες συννεφιές μόνο, στα ανατολικά και τα βόρεια, ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα και μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, προβλέπονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του OPEN TV, Παναγιώτα Σπηλιωτοπούλου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 17, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από 7 έως 17 βαθμούς και στο Νότιο Αιγαίο από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4-5 και στα νότια τμήματα έως 6 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός, με λίγη συννεφιά στα ανατολικά και βόρεια του Νομού, θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι βορειοανατολικοί 5-6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις, θερμοκρασία από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μεταβλητοί άνεμοι έως 4 μποφόρ.

Την Κυριακή, θα παραμείνουν ενισχυμένοι οι βοριάδες στο Αιγαίο, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να προσεγγίσει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά, ενώ θα έχουμε κάποιες πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα βόρεια.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής μας εορτής, ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος και αναμένονται μόνο κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην Κρήτη και το απόγευμα πιθανόν και στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21-23 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, τους 22 βαθμούς στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, τους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί έως 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί 5-6 και στα νότια έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός, μέγιστη θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι βορειοανατολικοί 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Και στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός, αλλά προς το βράδυ θα συννεφιάσει, θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου και μεταβλητοί άνεμοι 3-4 μποφόρ.

Την Τρίτη, προβλέπονται λίγες συννεφιές σε όλη τη χώρα, σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Όλη η επικαιρότητα