Life

Τι να κάνετε αν είστε ερωτευμένη με… δύο

Ακούστε το άρθρο

Έχουμε εκπαιδευτεί σε μια κινηματογραφική ιδέα του έρωτα: Κορίτσι γνωρίζει αγόρι, κοιτάζονται, λιώνουν και περνούν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί – ενδεχομένως αφού υπερπηδήσουν μια σειρά από εμπόδια και παρεξηγήσεις. Όμως η πραγματική ζωή δεν λειτουργεί με αυτούς τους όρους. Για παράδειγμα, ίσως το κορίτσι βρίσκεται ήδη σε μια άλλη σχέση. Και παρά το γεγονός ότι πράγματι πιάνει τον εαυτό του να λιώνει, εξακολουθεί να θέλει να παραμείνει σε αυτή. Ή ίσως το κορίτσι γνωρίσει δύο αγόρια την ίδια περίοδο και συνειδητοποιήσει ότι σε κάποιο βαθμό λιώνει και για τα δύο. Τι γίνεται τότε; Αν βρίσκεστε σε μια τέτοια κατάσταση, πρώτα από όλα θα σας προτείναμε να χαλαρώσετε. Δεν είστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που διαπίστωσε ότι έχει… μεγάλη καρδιά. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μην φανείτε ανειλικρινής απέναντι σε κανέναν – και πάνω από όλα, στον εαυτό σας.

Αν βρίσκεστε σε σχέση

Καμιά φορά ο έρωτας μάς ξαναχτυπά την πόρτα ενώ είμαστε… κατειλημμένες. Και όχι, αυτό δεν δείχνει κάτι κακό για τον χαρακτήρα ή την ηθική μας.

Σκεφτείτε αν περνάτε καλά

Ίσως ο λόγος που σας φαίνεται τόσο ενδιαφέρων αυτός ο νέος φίλος του κολλητού σας, είναι η απουσία ενδιαφέροντος στη σχέση σας. Η ρουτίνα, η αίσθηση πως μας παραμελούν ή οι διαρκείς καβγάδες, είναι αρκετά για να κάνουν και τον πλέον μονογαμικό άνθρωπο να αναζητήσει την ευτυχία του εκτός της σχέσης. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε: Να προσπαθήσετε να επιλύσετε τα προβλήματα ή να χωρίσετε.

Τι τον καθιστά ελκυστικό;

Από την άλλη πλευρά, ακόμη και μια σχέση που δεν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ενδέχεται να εμπεριέχει ελλείψεις. Για παράδειγμα, ίσως ο σύντροφός σας αγαπά την ηρεμία και τη σπιτική ζωή, ενώ εσάς έχει αρχίσει να σας λείπει μια πιο αυθόρμητη καθημερινότητα που να χαρακτηρίζεται από ένταση και εκπλήξεις. Έτσι, αν τύχει να συναντήσετε έναν άνθρωπο που δείχνει ικανός να καλύψει αυτά τα κενά, δεν αποκλείεται να αρχίσετε να τον ερωτεύεστε. Σε αυτή την περίπτωση, το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να εκθέσετε τις ανάγκες σας στο ταίρι σας. Ίσως είναι πρόθυμος να καταβάλει ορισμένες προσπάθειες.

Είστε σίγουρα μονογαμική;

Μερικά κορίτσια (όπως και μερικά αγόρια) δεν λιώνουν μόνο για έναν άνθρωπο, αλλά για πολλούς. Η μονογαμία, όσο όμορφη και αν μπορεί να γίνει για αυτούς που πραγματικά την επιθυμούν, δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε κατάλληλη για όλους. Υποψιάζεστε ότι κάτι τέτοιο ισχύει και για τη δική σας περίπτωση; Η καλύτερη στρατηγική είναι η ειλικρίνεια και η προσπάθεια να οικοδομήσετε μια ανοιχτή ή πολυσυντροφική σχέση. Απλώς θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι για να είναι ισότιμη, και οι δυο σας θα έχετε τα ίδια ακριβώς δικαιώματα – όπως, φυσικά, και το ενδεχόμενο ο σύντροφός σας να απορρίψει αυτό το σενάριο και να προτιμήσει τον χωρισμό.

Αν είστε single

Γνωρίσατε έναν καινούργιο άνθρωπο και ενθουσιαστήκατε. Μια βδομάδα μετά σας συνέβη το ίδιο και με έναν ακόμη. Ψυχραιμία! Τα πράγματα είναι πιο απλά από ό,τι νομίζετε.

Πειραματιστείτε

Η αποκλειστικότητα δεν είναι δεδομένη όταν πρωτογνωρίζουμε έναν άνθρωπο, επομένως γιατί να μην δοκιμάσετε να βγείτε κάποια ραντεβού και με τους δύο; Σε γενικές γραμμές, δεν είστε υποχρεωμένη να μοιραστείτε μαζί τους αυτή την πληροφορία. Αν όμως σας ρωτήσει ή αν δείτε πως η γενικότερη στάση του γύρω από τις ερωτικές σχέσεις υπονοεί ότι θα τον ενοχλούσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καλό είναι να σταθείτε ειλικρινής. Στο κάτω – κάτω μια τέτοια διαφωνία ενδέχεται να είναι ενδεικτική και για τη γενικότερη συμβατότητά σας.

Συγκρίνετε

Δεν εννοούμε να κάνετε μια λίστα με τα προτερήματα και τα ελαττώματά τους. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να συγκρίνετε τα δικά σας συναισθήματα για τον καθένα. Συνήθως όταν κάποιος μας αρέσει πολύ, έχουμε την τάση να τον βλέπουμε τέλειο. Επομένως, αξίζει να σκεφτείτε αν τοποθετείτε τον έναν από τους δύο σε υψηλότερο βάθρο από τον άλλο. Άλλες ενδείξεις είναι το με ποιον από τους δύο επιδιώκετε να βρίσκεστε ή να επικοινωνείτε συχνότερα, αλλά και η διάρκεια αυτών των επαφών.

Δείτε το μέλλον

Κάποιοι άνθρωποι μας ενθουσιάζουν επειδή ταιριάζουμε πραγματικά και κάποιοι επειδή μπορούν να μας προσφέρουν αυτό που έχουμε ανάγκη σε μια πολύ συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για να διακρίνετε τι συμβαίνει με τον καθένα από τους υποψήφιους συντρόφους, θα πρέπει να αναλογιστείτε την κοσμοθεωρία και τον χαρακτήρα του καθενός. Με ποιον μπορείτε να φανταστείτε μια ισορροπημένη σχέση; Τίνος οι απόψεις, οι επιδιώξεις και η στάση ζωής θυμίζουν περισσότερο τις δικές σας;

Αποφασίστε

Η μονογαμία δεν αποτελεί μονόδρομο ούτε σε αυτή την περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά, αν έχετε λόγους να πιστεύετε πως είναι η μόνη εκδοχή που σας καλύπτει, είναι σημαντικό να πάρετε μια απόφαση και να την τηρήσετε. Όταν επιλέξετε τον έναν από τους δύο, προσπαθήστε να είστε ξεκάθαρη απέναντι σε εκείνον που δεν… πέρασε στην επόμενη φάση. Αν είχε βιώσει τον αντίστοιχο ενθουσιασμό, ενδεχομένως έχει ανάγκη από ένα «κλείσιμο» που να βγάζει νόημα. Δεν χρειάζεται να του πείτε ότι υπάρχει κάποιος άλλος αν δεν αισθάνεστε άνετα με αυτό, όμως θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν του έχετε αφήσει περιθώριο να πιστεύει ότι θα αλλάξετε γνώμη.

via

Όλη η επικαιρότητα