Γεύσεις

Τι να μαγειρέψεις όταν έχεις μέρες να πας σούπερ μάρκετ

Ακούστε το άρθρο

Έχεις πήξει στη δουλειά, τα παιδιά σε είχαν ζαλίσει με τις εργασίες τους για το σχολείο, έλειπες και για ένα επαγγελματικό ταξιδάκι και τέλος πάντως, ας μην τα πολυλογούμε, έχεις να πας σούπερ μάρκετ από τότε που οι σακούλες ήταν δωρεάν. Και τώρα; Τι μαγειρεύουμε;

veloute-me-portokali-faki-1-575x799

1. Σούπα
Είναι σίγουρα η πιο νόστιμη, εύκολη και θρεπτική επιλογή. Βράσε σε ζωμό ό, τι λαχανικά έχουν ξεμείνει στο ψυγείο σου, ακόμα και αυτά που δείχνουν λίγο ταλαιπωρημένα, και στη συνέχεια πολτοποίησέ τα με το ραβδομπλέντερ για να φτιάξεις μια απολαυστική βελουτέ. Εναλλακτικά φτιάξε μια κοτόσουπα στο άψε σβήσε με το κοτόπουλο που περίσσεψε από χθες και εκείνο το ρύζι που κάθεται μήνες τώρα στο ντουλάπι σου.

burger-fava-lagos0314-575x807

2. Μπέργκερ
Να η ευκαιρία σου να αποδείξεις πόσο δημιουργικός και ευφάνταστος είσαι! Βράσε όσπρια ή χρησιμοποίησε εκείνες τις κονσέρβες με φασόλια που έχεις ξεχάσει στο ντουλάπι σου, λιώσ’τα με ένα πιρούνι, πρόσθεσε λίγο αλεύρι, βρώμη και μπαχαρικά και φτιάξε τα πιο νόστιμα χορτοφαγικά μπέργκερ. Φούλ της πρωτεΐνης με ελάχιστο κόστος και κόπο!

rizoto-kolokithas

3. Ριζότο
Ακόμα και να μην έχεις μανιτάρια ή κολοκύθα στο ψυγείο σου, μπορείς ακόμα να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο ριζότο απλά και μόνο με λαδάκι, σκόρδο, ζωμό και τυρί. Γκουρμέ ακόμα και με άδειο ψυγείο!

Linguini-lemoni-skordo.olivemagazine.gr_-1-575x716

4. Μακαρόνια
Αποκλείεται να μην έχεις κάποιο μακαρονικό στην κουζίνα! Και πάλι, ακόμα και με 0 λαχανικά και πελτέδες μπορείς να φτιάξεις ένα πραγματικά χορταστικό και γευστικό πιάτο, σαν και αυτά τα λιγκουίνι με σκόρδο και λεμόνι ή αυτή τη μακαρονάδα με τόνο.

Το δείπνο μόλις σερβιρίστηκε!

via

Όλη η επικαιρότητα