Αγροτικά Ηλεία Υγεία

Τι πρέπει να προσέχουν οι αγρότες για την υγεία τους: Ένα δωρεάν σεμινάριο στη Δίβρη

Ακούστε το άρθρο

Ένα σεμινάριο που αφορά όλους όσους εργάζονται, και κυρίως όσους ασκούν χειρωνακτικές εργασίες και είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους όπως εστίες μολύνσεων, αλλεργικές αντιδράσεις, ατυχήματα και τραυματισμούς εν ώρα εργασίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Απριλίου και ώρα 14:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Λαμπείας.

Εισηγητές θα είναι ο τοπικός γιατρός Άκης Σταυρόπουλος και η Λέιλα Αμπουχαλίμ, εξειδικευμένη σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα αναλυθούν οι αιτίες της σωματικής καταπόνησης που οδηγούν σε μυοσκελετικά προβλήματα (πόνους, ενοχλήσεις, μουδιάσματα) και υπονόμευση της καλής σωματικής κατάστασης, με σκοπό την πρόληψη των προβλημάτων υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Σημαντικό μέρος του σεμιναρίου θα αφιερωθεί και στους στρεσογόνους παράγοντες αλλά και στο βαθμό ικανοποίησης των αγροτών από το επάγγελμά τους, παράμετροι οι οποίες επιδρούν καταλυτικά στο σύνολο της υγείας των εργαζομένων.

Το σεμινάριο διεξάγεται στα πλαίσια της συνεργασίας της Λέιλα Αμπουχαλίμ με το κέντρο τοπικής ανάπτυξης «Διώνη» (SEED EURO-MED Exchange) και την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Eco Δίβρης», με την ευγενική συμμετοχή του γιατρού Άκη Σταυρόπουλου και την αρωγή στην οργάνωση του σεμιναρίου από τη Θεώνη Συριοπούλου από τη Δίβρη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη διαχείριση & τεχνολογία ποιότητας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Εκτιμώμενη διάρκεια σεμιναρίου: 2,5 ώρες, με διάλειμμα για καφέ

Όλη η επικαιρότητα