Life

Τι προκαλεί στο σώμα η αποχή από το σεξ

Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότεροι δεν χρειαζόμαστε έρευνες για να πειστούμε ότι το σεξ κάνει καλό. Μας αρέσει, μας φτιάχνει τη διάθεση, μας χαλαρώνει, αλλά και σύμφωνα με μελέτες κάνει καλό στην υγεία μας.

Σε γενικές γραμμές το σεξ γυμνάζει το σώμα, μειώνει το στρες, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, ανεβάζει την ψυχολογία μας και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας.

Πολλοί μάλιστα το θεωρούν ένα από τα μυστικά της μακροζωίας. Μελέτες έδειξαν ότι η αυξημένη συχνότητα των ερωτικών επαφών (3 φορές την εβδομάδα) συσχετίζεται με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής σε σύγκριση με όσους έχουν λιγότερες επαφές (π.χ. 2 φορές την εβδομάδα).

Κατά καιρούς, λοιπόν, πραγματοποιούνται διάφορες έρευνες γύρω από το σεξ, αλλά αξίζει να δώσουμε προσοχή σε μια πρόσφατη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Cardiology, η οποία δίνει έμφαση στα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν μετά από ένα διάστημα αποχής από το σεξ. 

Η μελέτη αυτή χαρακτηριστικά σημειώνει πως ένα διάστημα αποχής από το σεξ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για υπέρτασηκρυολόγημα και καρκίνο.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν μετά από έρευνες ήταν τα ακόλουθα:

1. Το σεξ μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι κάνουν σεξ τακτικά έχουν χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

2. Οι τακτικοί οργασμοί αποτρέπουν τα κρυολογήματα και τη γρίπη

Κάτι τέτοιο συμβαίνει σύμφωνα με τους ειδικούς καθώς ο οργασμός ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και έτσι προστατευόμαστε από ιούς, βακτήρια και παράσιτα.

3. Η εκσπερμάτιση τουλάχιστον 20 φορές τον μήνα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη κατά 33%

Με την τακτική εκσπερμάτιση οι επιβλαβείς ουσίες εκκενώνονται από τον προστάτη.

4. Το τακτικό σεξ μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, του εγκεφαλικού επεισοδίου και της καρδιακής προσβολής

Η μελέτη επεσήμανε ότι όσοι έχουν σεξουαλική επαφή δύο φορές την εβδομάδα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από αυτές τις παραπάνω παθήσεις που μόλις αναφέραμε σε σύγκριση με εκείνους που κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα.

Επίσης η συχνή ερωτική επαφή μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί η ισορροπία των σεξουαλικών ορμονών (οιστρογόνα και τεστοστερόνη). Αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει ακόμη και την οστεοπόρωση.

Τέλος στην έρευνα προστίθεται και μία beauty πληροφορία. Οταν δεν κάνουμε σεξ για διάστημα πολλών μηνών μπορεί να φαινόμαστε πιο… γερασμένοι. Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι οσοι κάνουν σεξ συχνά έχουν κατά 50% περισσότερο νεανική εμφάνιση συγκριτικά με όσους το παραμελούν.

Γι΄ αυτό μην παραμελείτε τον εαυτό σας…

Πηγή: bovary

Όλη η επικαιρότητα