Life

Τι ψάχνουν οι άνδρες στις γυναίκες;

Ακούστε το άρθρο

Ακόμη κι αν οι άνδρες δεν έχουν στο μυαλό τους τη δημιουργία οικογένειας, όταν ζητούν από μια γυναίκα να βγουν ραντεβού, η επιστήμη ισχυρίζεται ότι τείνουν να φλερτάρουν με τη γυναίκα που θα μπορούσε τελικά να γίνει η μητέρα των παιδιών τους.

Μπορεί οι άνδρες να νομίζουν ότι αποφασίζουν βάσει της ελεύθερης βούλησης ποια γυναίκα τους αρέσει, οι ειδικοί ωστόσο ισχυρίζονται ότι η βιολογία και η εξέλιξη είναι αυτές που τους καθοδηγούν σε σχέση με τις επιλογές τους, ακόμη κι αν οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν. Υποσυνείδητα λοιπόν οδηγούνται στο να ερωτευτούν μία γυναίκα με την οποία, όπως τους έχει προγραμματίσει η φύση τους, θα αποκτήσουν αρκετούς και υγιείς απογόνους. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι – σύμφωνα με τους ερευνητές – τα χαρακτηριστικά που «χρειάζεται» να έχει μία γυναίκα για να γοητεύσει το αντίθετο φύλο.

Μέση-δαχτυλίδι

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό «Journal of Personality and Social Psychology», οι περισσότεροι άνδρες δηλώνουν ότι έλκονται από γυναίκες που έχουν στενή μέση σε σχέση με τους γοφούς τους, χαρακτηριστικό που σχετίζεται με τη νεαρή ηλικία και τη γονιμότητα.

Συμμετρικό πρόσωπο

Γενικά οι άνδρες έλκονται από τα συμμετρικά πρόσωπα. Αυτά δηλαδή που αν τα χωρίσεις στα δύο είναι σαν να αντικατοπτρίζουν το ένα μέρος το άλλο. Το γιατί προτιμούν αυτά τα πρόσωπα δεν είναι απολύτως ξεκαθαρισμένο. Εικάζεται ότι ίσως στο ανθρώπινο υποσυνείδητο η συμμετρία συνδυάζεται με την υγεία. Μία άλλη θεωρία είναι ότι το μυαλό μας μπορεί να επεξεργαστεί καλύτερα συμμετρικές εικόνες, οπότε και εμείς τις θεωρούμε με τη σειρά μας πιο όμορφες.

Ασ’ τα τα μαλλάκια σου

Παλιότερη έρευνα στο επιστημονικό περιοδικό «Human Nature» έδειξε ότι οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες με μακριά, ξέπλεκα μαλλιά πιο γοητευτικές και πιο υγιείς.

Φωτιά στα κόκκινα

Οι γυναίκες πάντα έβαζαν ρουζ και κραγιόν και ειδικά το κόκκινο εθεωρείτο πάντα ιδιαίτερα σέξι. Ερευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Personality and Social Psychology» έδειξε ότι τα αρσενικά έλκονται από το κόκκινο χρώμα επειδή συνδέεται με τον γυναικείο κύκλο. Μάλιστα οι θηλυκοί πίθηκοι κοκκινίζουν όταν έχουν ωορρηξία και οι αρσενικοί ανταποκρίνονται σε αυτό.

Η σημασία της όσφρησης

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι είναι πιθανό η μυρωδιά μιας γυναίκας να επηρεάσει το πόσο γοητευτική φαίνεται σε κάποιον άνδρα. Γιατί; Επειδή ανάλογα με τη φάση του κύκλου της επηρεάζεται το πώς μυρίζουν οι φερομόνες που εκπέμπει.

Από τα μάτια πιάνεται…

Είναι πολύ πιθανό αν ρωτήσουμε έναν άνδρα τι κοιτάζει πρώτα σε μία γυναίκα να μας πει τα μάτια. Μάλιστα, πρόκειται για μία αληθινή διαπίστωση αφού φαίνεται ότι όσο πιο καθαρό και φωτεινό είναι το βλέμμα και τα μάτια τόσο πιο ελκυστική είναι η γυναίκα. Πιθανώς επειδή τα μάτια και το βλέμμα σχετίζονται με την ηλικία, και το καθαρό και φωτεινό βλέμμα παραπέμπει σε νέους ανθρώπους.

Μεγάλα χείλη

Ερευνα από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ έδειξε ότι οι άνδρες παρατηρούν πολύ τα χείλη των γυναικών και ότι τους αρέσουν τα πιο γεμάτα και μεγάλα χείλη, πιθανώς επειδή τα συνδέουν υποσυνείδητα με την υγεία.

Πηγή: vita

Όλη η επικαιρότητα