Ηλεία

Τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα ‘Υγεία για όλους’ εξετάζει ο δήμος Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Την συμμετοχή του στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Υγεία για όλους», επεξεργάζεται ο δήμος Ήλιδας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό την στήριξη των ευάλωτων ομάδων που βρίσκονται σε δυσχερή κοινωνική και οικονομική κατάσταση, με αποτέλεσμα να στερούνται προσβάσεως στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος έχει ενταχθεί ιατρική παρέμβαση στην Περιφερειακή ενότητα Ηλείας και ο δήμος Ήλιδας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Γιάννης Ντακούλιας, εξετάζει το τελευταίο διάστημα κατά πόσο υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστεί στο δήμο, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επόμενη φάση.

Μάλιστα, χθες το πρωί ο ίδιος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος συμμετείχαν στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, όπου και έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα.

Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι η παιδιατρική κλινική εξέταση- εμβολιασμός παιδιών (ρομά και προσφύγων), τομέας που αντιμετωπίζει επιτυχώς ο δήμος Ήλιδας. Δίνει ωστόσο βαρύτητα στους άλλους τρεις άξονες που είναι η λήψη κολπικού επιχρίσματος test pap και ο διακολπικός υπέρηχος, ο καρδιολογικός έλεγχος- screening με την χρήση φορητού καρδιογράφου-υπερηχογράφου και ο ενδοκρινολογικός έλεγχος με την χρήση φορητού υπερηχογράφου για τον έλεγχο θυρεοειδούς.

Ο δήμος Ήλιδας θα εξετάσει ενδελεχώς τις ανάγκες, προκειμένου να αξιοποιήσει το πρόγραμμα επ’ ωφελεία των δημοτών.

Όλη η επικαιρότητα