Μουσική

Τι ζήτησε ο Θάνος Μικρούτσικος από τα παιδιά του για το 2047

Ακούστε το άρθρο

Ηοικογένεια και η μουσική ήταν αυτά που κρατούσαν τον τον Θάνο Μουκρίτσικο στη ζωή. Τα αγάπησε με πάθος και τα δύο και αφοσιώθηκε σε αυτά μέχρι το τέλος, που έμελλε να έρθει το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου. Ο σπουδαίος συνθέτης έφυγε σε ηλικία 72 ετών και παρόλο που θα μπορούσε πολλά ακόμα να δώσει ήδη έχει αφήσει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά μέσα από το έργο του.

Στο εσώφυλλο του “Άμλετ της Σελήνης” είχε γράψει: “Στην αγαπημένη μου Μαρία αφιερώνω το “Δεν είμαι άλλος”, γιατί χωρίς εσένα, Μαράκι, θα ήμουν σίγουρα άλλος. Στο Σεσιλάκι, που ξεκίνησε με πάθος και ταλέντο το μεγάλο ταξίδι του χορού, αφιερώνω τον “Άμλετ της βροχής” με την παράκληση να καλέσει την Κόκα, την Ιάντα και τον Στεργιούλη, στις 13 Απριλίου του 2047 στις δώδεκα το βράδυ, στο σπίτι της, να ακούσουν ξανά το τραγούδι αυτό όλοι μαζί. Τα ποτά, όπως πάντα, κερασμένα από εμένα.”

Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στις 13 Απριλίου του 1947 ενώ στις 11 Απριλίου του 2001 γεννήθηκε ο γιος του, Στέργιος. Αυτός ο μήνας είχε για εκείνον κάτι σημαντικό. Κάτι που και ο ίδιος είχε εντοπίσει με το μαθηματικό μυαλό του.

Με την σύζυγό του Μαρία Παπαγιάννη.

Τον Νοέμβριο του 2011 θύμησε αυτό το “ραντεβού” μέσα απο το βιβλίο που έγραψε ο Οδυσσέας Ιωάννου με τίτλο “Ο Θάνος κι ο Μικρούτσικος” και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη. “Στος 13 Απριλίου του 2047 -που δεν θα υπάρχω-θα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννησή μου. δεν θέλω τίποτα δημόσιο, μόνο τα παιδιά μου. Η Σεσίλ τότε θα είναι εξήντα οχτώ χρονών, η Κωνσταντίνα εξήντα έξι, πενήντα ένα η Αλεξάνδρα και σαράντα έξι ο Στέργιος. Τους εύχομαι να είναι καλά...” σημείωσε στον επίλογο.

Μεγάλη αδυναμία είχε όμως και στα δύο εγγόνια του, την κόρη της Σεσίλ,Έλλη και τον γιο της Κωνσταντίνας, Θάνο.

via

Όλη η επικαιρότητα