Ηλεία

Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, με Πρόεδρο Ε.Β.Ε. Ηλείας και πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Πύργου.

Ακούστε το άρθρο

«Χρειάζονται οριζόντια  και γενναία μέτρα για να στηριχθεί η οικονομία  και η κοινωνία»

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου του προέδρου του  Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστα Νικολούτσου και του προέδρου του εμπορικού συλλόγου Πύργου κ. Ηλία Ξανθούλη.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος συνεχίζεται η ανθρωπιστική κρίση στα πλαίσια της πανδημίας που πλήττει και την περιοχή μας και  κανείς δε ξέρει το χρονικό τέλος αυτής της κρίσης, και κανείς δε μπορεί να προϋπολογίσει το οικονομικό κόστος όσον αφορά τις επιχειρήσεις στον δήμο μας και στη χώρα. Ο Δήμος από την πλευρά του θα υλοποιήσει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται προκειμένου να ανακουφιστούν οι επαγγελματίες της πόλης μας. Βέβαια τα μέτρα αυτά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες που συσσωρεύονται και πρέπει η κυβέρνηση να πάρει οριζόντια μέτρα και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις για να στηριχθεί η οικονομία και η κοινωνία. Χρειάζονται Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας.

Η Κυβέρνηση  πρέπει άμεσα να αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, να παρέμβει προκειμένου οι τράπεζες να παγώσουν την καταβολή δόσεων χρεολυσίων και για τα φυσικά πρόσωπα που πριν την κρίση ήταν συνεπείς.

Ο κ. Νικολούτσος και ο κ. Ξανθούλης εξέφρασαν την αγωνία τους και τόνισαν ότι όσο συνεχίζετε η έκτακτη ανάγκη που βιώνει η χώρα τόσο θα βαθαίνει και η ύφεση στην οικονομία .Επισήμαναν ότι στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η αγορά, θα πρέπει να στηριχθούν οι επιχειρήσεις για να μην καταρρεύσουν ,πρέπει να παρθούν μέτρα ουσίας που θα συμβάλουν στην συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων.

Τέλος όλοι συμφωνήσαν ότι άμεσα και όχι εκ των υστέρων, η κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάσει και να υλοποιήσει, χωρίς καθυστέρηση, ένα φιλόδοξο-γενναίο πρόγραμμα δημοσιονομικών παρεμβάσεων, δημόσιων επενδύσεων, κρατικών εγγυήσεων και οριζόντιων μέτρων ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Όλη η επικαιρότητα