Ψυχαγωγία

Τηλεόραση: H σειρά των… σειρών έρχεται τον Σεπτέμβρη!

Ακούστε το άρθρο

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά σχεδόν 20 τηλεοπτικές παραγωγές μυθοπλασίας ετοιμάζουν τα ιδιωτικά κανάλια, ρίχνοντας το βάρος στην καυτή βραδινή ζώνη αλλά και στα δραματικά σενάρια – Τι ετοιμάζει κάθε κανάλι

Τώρα που μας τέλειωσαν τα πολλά ριάλιτι, τώρα που η επιστροφή στην κανονικότητα συνιστά και τηλεοπτικό ζητούμενο, ήρθε η ώρα της ελληνικής μυθοπλασίας να επανακάμψει δριμύτερη από ποτέ. Με σχεδόν είκοσι σειρές, το σύνολο της ιδιωτικής τηλεόρασης καταστρώνει σχέδια ανταγωνισμού για τη σεζόν που αρχίζει σε δύο μήνες περίπου και δείχνει να είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες της τελευταίας δεκαετίας.

Η σειρά της μυθοπλασίας έφτασε και για να δανειστούμε το έξυπνο σλόγκαν της καμπάνιας του ΣΚΑΪ που δειλά-δειλά έκανε την εμφάνισή του διά χειρός Χάρη Γούλιου, ήταν η ώρα της. Ο κύκλος των άφθονων πειραματισμών δείχνει να πέρασε ανεπιστρεπτί και τα τηλεοπτικά στελέχη μάλλον αφουγκράστηκαν λίγο πιο προσεκτικά τις ανάγκες του κοινού.

Ο κύβος ερρίφθη: σειρές και πάλι σειρές. Το κενό που άφησε το MEGA δείχνει να καλύπτεται σε γενικό επίπεδο από το σύνολο των υπόλοιπων καναλιών, ενώ ειδικότερα ο ΣΚΑΪ κάνει μια πολύ μεγάλη στροφή περιεχομένου και έχοντας στους κόλπους του στελέχη με προϋπηρεσία στο Μεγάλο Κανάλι καταστρώνει σχέδια που περιγράφονται εύστοχα με τον τρυφερό στίχο «σ’ έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω».

Πόλεμος χαρακωμάτων στο prime time αλλά και νωρίτερα καθώς οι πληροφορίες που έρχονται από τα στρατηγεία των καναλιών κάνουν λόγο ακόμη και για διεύρυνση των ζωνών έτσι ώστε να προβάλλονται σειρές ακόμη και νωρίς το απόγευμα. Για παράδειγμα ο ALPHA εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εντάξει μία από τις πιο σημαντικές παραγωγές του στη ζώνη των 5 με στόχο να χτίσει μια ισχυρή απογευματινή ζώνη η οποία θα κρατήσει ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού περισσότερες ώρες μέσα στη μέρα.

Το νέο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το γεγονός πως υπάρχει επαναφορά των δραματικών σειρών που για καιρό είχαν εγκαταλείψει οι περισσότεροι. Φέτος, όμως, το βαρύ πυροβολικό είναι το δράμα, το οποίο και αναμένεται να κονταροχτυπηθεί στη βραδινή διακεκαυμένη ζώνη.

F3-Agries-Melisses-ANT1
Από τις πρώτες αναγνώσεις του σεναρίου της σειράς «Αγριες Μέλισσες» που θα δούμε στον ΑΝΤ1, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου

Η μητέρα των μαχών

Τρεις είναι οι δραματικές σειρές που θα δώσουν τη μεγάλη μάχη. 
■ Στον ΑΝΤ1 οι «Αγριες Μέλισσες» της Μελίνας Τσαμπάνη είναι το μεγάλο στοίχημα του προγράμματος και όλοι περιμένουν πολλά. Μετά από αρκετά χρόνια ο σταθμός του Αμαρουσίου αποφασίζει να επενδύσει σε δραματική σειρά. Η Ελένη, η Ασημίνα και η Δρόσω, τρεις αδελφές που μετά τον θάνατο του πατέρα τους βρέθηκαν να παλεύουν μόνες στην ανδροκρατούμενη κοινωνία του κάμπου. Μια πρόταση γάμου δείχνει να είναι η λύση στα προβλήματά τους και η Ελένη τη δέχεται με βαριά καρδιά. Μόνο που την ώρα που έλεγε το «ναι» έβαζε μέσα στο σπίτι της τον διάολο. Μπροστά στη δική τους σωτηρία, οι τρεις αδελφές βάφουν τα χέρια τους με αίμα και ορκίζονται να πάρουν το μυστικό στον τάφο τους. Ενα μυστικό που θα στοιχειώσει τις ζωές τους για πάντα. Σκηνοθετεί ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών Λευτέρης Χαρίτος, τα σκηνικά επιμελείται ο γνωστός και από τη δουλειά του για το «Νησί» Αντώνης Χαλκιάς και τη μουσική υπογράφει ο Μίνως Μάτσας. Στο καστ τα ονόματα είναι πολύ δυνατά και μεταξύ άλλων θα πρωταγωνιστήσουν οι Γιάννης Φέρτης, Κάτια Δανδουλάκη, Μαρία Κίτσου, Λεωνίδας Κακούρης, Θεοφανία Παπαθωμά κ.ά.

Στον σταθμό του Αμαρουσίου θα συνεχίσει για μία ακόμη σεζόν την επιτυχημένη πορεία της η καθημερινή σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα» με μια νέα εντυπωσιακή είσοδο στο καστ, αυτή του Αλέξανδρου Σταύρου.

■ Στον ALPHA, όπου η παράδοση με δραματικές σειρές διατηρήθηκε για χρόνια, η φετινή σεζόν ενισχύεται με δύο παραγωγές. Η πρώτη είναι τα «Αστέρια στην άμμο», η οποία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ρένας Ρώσση-Ζαΐρη (εκδόσεις Ψυχογιός). Τέσσερις φίλοι, ένα κορίτσι, τρία αγόρια. Τους συνδέουν η ανεμελιά των παιδικών χρόνων, η εφηβεία, ο έρωτας, η αγάπη. Τους χωρίζει η ζωή. Ενοχα μυστικά από το παρελθόν στοιχειώνουν τις ζωές των ηρώων. Οι αμαρτίες των παλιών αναγκάζουν τους νέους να παλέψουν με τους προσωπικούς τους δαίμονες προκειμένου να βρουν την ευτυχία και να γνωρίσουν την αγάπη. Η μοίρα, όμως, δεν είναι εύκολη αντίπαλος: θα κάνουν λάθη, θα πληγωθούν και θα έρθουν αντιμέτωποι με την απώλεια και τον θάνατο. Ενα γαϊτανάκι γεγονότων, συμπτώσεων, δοκιμασιών, συναισθημάτων και ανομολόγητων πόθων οδηγεί τους πρωταγωνιστές σε βίους παράλληλους που θα μας ταξιδέψουν από τη Ρόδο και την Κύπρο έως τη Βαρκελώνη και την Ινδία. Το σενάριο υπογράφει η Ρένα Ρίγγα, τη σκηνοθεσία ο Θοδωρής Νικολαΐδης και πρωταγωνιστούν οι Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Μυρτώ Αλικάκη, Πέτρος Λαγούτης, Σοφία Βογιατζάκη, Λουκία Πιστιόλα, Ρένος Ρώτας, Λαμπρινή Σκρέκα, Λουκάς Ζήκος, Βερόνικα Ηλιοπούλου κ.ά.
Η δεύτερη παραγωγή είναι το ερωτικό θρίλερ «Ερωτας μετά», που βασίζεται στο «Love After Love» και θα προβάλλεται τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα στην prime time ζώνη. Ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης ηγείται της ομάδας σεναρίου και τη σκηνοθεσία επιμελείται ο Στέφανος Μπλάτσος. Μεταξύ των πρωταγωνιστών θα είναι οι Αντώνης Καρυστινός, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Γιώργος Παπαπαύλου, Ευγενία Σαμαρά, Μπέτυ Λιβανού.

F2-NEA_-SEIRES-MEDIA-
Η Μυρτώ Αλικάκη με τον Πέτρο Λαγούτη στη σειρά του ALPHA «Αστέρια στην άμμο», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Νικολαΐδη

■ Στον ΣΚΑΪ έρχονται δύο πολυδιαφημισμένα σίριαλ που ήδη έχουν κερδίσει έδαφος μέσα από τα τρέιλερ αποσπασμάτων και φυσικά την προϊστορία τους. Το πρώτο είναι το «Λόγω Τιμής, Είκοσι χρόνια μετά» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, με τη σφραγίδα του Λάμπη Ζαρουτιάδη στη σκηνοθεσία, του Δημήτρη Παπαδημητρίου στη μουσική, του Γιάννη Δρακουλαράκου στη διεύθυνση φωτογραφίας και με εξαιρετικό καστ ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Αλκις Κούρκουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Βίκυ Βολιώτη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Αγγελική Δημητρακοπούλου, Γιώργος Πυρπασόπουλος.

F5-8-lexeis-SKAI

Ενα πολιτικό θρίλερ με δραματική εξέλιξη και ήρωες που βλέπουν τις ζωές τους να κινούνται σαν μαριονέτες από μοιραία γεγονότα και συγκυρίες θα φέρουν οι «8 λέξεις» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Γεωργίου, σενάριο με τη σφραγίδα της Βάνας Δημητρίου και παραγωγό τον Κούλλη Νικολάου. Παίζουν οι Ανδρέας Γεωργίου, Ιάσονας Παπαματθαίου, Ειρήνη Καραγεώργη, Γιώργος Παρτσαλάκης, Πέμη Ζούνη, Κούλλης Νικολάου, Απόστολος Γκλέτσος, Θάλεια Ματίκα, Δανάη Παππά κ.ά.

seires_main
Η Βίκυ Βολιώτη και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος στα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης συνέχειας του «Λόγω Τιμής» που θα προβληθεί από τον ΣΚΑΪ με τον Λάμπη Ζαρουτιάδη στη σκηνοθεσία

Μία ακόμη σειρά θα παρουσιάσει ο Ανδρέας Γεωργίου στον ΣΚΑΪ αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου 12 επεισοδίων του «Λόγω τιμής» στο κανάλι του Νέου Φαλήρου. Πρωταγωνιστής στη νέα σειρά θα είναι ο Νίκος Πολυδερόπουλος, ο οποίος έκλεψε την παράσταση με την ερμηνεία του στο «Τατουάζ».

■ Η μόνη νέα σειρά που έχει ανακοινωθεί από το OPEN είναι αυτή του Μανούσου Μανουσάκη, ο οποίος εδώ και μήνες εργάζεται πυρετωδώς για το «Κόκκινο ποτάμι». Βασισμένη στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, η νέα δραματική σειρά ξετυλίγει το χρονικό της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους, μέσα από μια συγκλονιστική ερωτική ιστορία.

Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του Νομού Αγκυρας τον Μάιο του 1895, όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 6χρονο αγοράκι της, τον Μίλτο, µε την 4χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαΐδη. Ενας αρραβώνας σκοπιμότητας καθώς, σύμφωνα µε τον μουσουλμανικό νόμο, αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν εθεωρείτο πλέον ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι δύο νέοι θα συναντηθούν ξανά 10 χρόνια μετά και οι ζωές τους θα δεθούν για πάντα μέσα από αναπάντεχα σκληρές στιγμές. Σενάριο: Δώρα Μασκλαβάνου, Νίκος Απειρανθίτης, Μανούσος Μανουσάκης. Πρωταγωνιστούν: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάνια Τρύπη, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σωτήρης Χατζάκης, Αργύρης Πανταζάρας κ.ά.
Στο OPEN εξάλλου θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν η σειρά που επιμελείται ο Πάνος Κοκκινόπουλος «Ου φονεύσεις», η μόνη από το σύνολο των σειρών που επένδυσε το νεοσύστατο κανάλι και στάθηκε στο ύψος των ανταγωνιστικών περιστάσεων.

F6-Kokkino-potami-OPEN
Ο Ιωάννης Παπαζήσης και η Αναστασία Παντούση στη νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη «Κόκκινο ποτάμι», που ξεκινά στο OPEN

Ας γελάσουμε…

Η κωμωδία συνιστά σταθερά κάθε έντιμου προγράμματος και γι’ αυτό και όλα τα κανάλια επενδύουν στο είδος. 

■ Ο ΑΝΤ1 έδωσε το πράσινο φως σε δύο από τις σειρές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν την περασμένη σεζόν. Πρόκειται για το «Μην ψαρώνεις» με τον Θοδωρή Αθερίδη και τη Μαρία Λεκάκη και για το «Πέτα τη φριτέζα» με τον Γιάννη Μπέζο και τον Φάνη Μουρατίδη. Μια νέα κωμική σειρά βρίσκεται στα σκαριά, η οποία βασίζεται σε ξένο σενάριο με τίτλο «I wish I were rich», αλλά ακόμη δεν έχει κλείσει το καστ των συντελεστών.

Στις 20 Ιανουαρίου του 2020 επιστρέφει στον ΑΝΤ1 και το «Καφέ της Χαράς» του Χάρη Ρώμα, το οποίο ήδη έχει έτοιμα τα πρώτα επεισόδια σε ό,τι αφορά τη συγγραφή σεναρίου και ετοιμάζονται και τα υπόλοιπα, ενώ ξεκινούν και τα γυρίσματα, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το καστ.

■ Στον ALPHA θα συνεχίσουν για μία ακόμη σεζόν οι σειρές «Ελα στη θέση μου» και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», ενώ σίγουρο πλέον θεωρείται μετά από πολλές αναβολές ότι θα βγει η σειρά «Κρατάς μυστικό» σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου και σενάριο Παναγιώτη Χριστόπουλου και Ελενας Σολωμού με τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ταξιάρχη Χάνο, Τραϊάνα Ανανία, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μελέτη Ηλία, Βίκυ Παπαδοπούλου κ.ά.

■ Στον ΣΚΑΪ η σειρά που ουσιαστικά διαδέχεται το «Κόκκινο δωμάτιο» με την υπογραφή του Αλέξανδρου Ρήγα βαφτίστηκε και θα λέγεται «Room service πλιζ». Στο καστ θα είναι και ο Κώστας Καραφώτης, ενώ παρά τα όσα λέγονται και γράφονται δεν θα δούμε τους ηθοποιούς που πρωταγωνίστησαν όταν η σειρά ήταν στο MEGA. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ο τίτλος της συνέχειας της «Πολυκατοικίας» που επιμελείται ο Βασίλης Θωμόπουλος, ωστόσο όλη η προετοιμασία προχωρά κανονικά και σίγουρα θα δούμε και πάλι στην οθόνη το δίδυμο Παύλος Χαϊκάλης – Χριστίνα Τσάφου, αλλά και πολλούς γνωστούς ηθοποιούς.

Για το δεύτερο μισό της σεζόν και ανάλογα με την πορεία στον πίνακα τηλεθέασης έχουν προγραμματιστεί και νέες σειρές. Ως τότε όμως έχουμε καιρό…

Φωτογραφία από τα γυρίσματα του «Λόγω Τιμής»: Έτσι χαλαρώνουν οι πρωταγωνιστές 

Η Χριστίνα Αλεξανιάν είναι μία από τις πρωταγωνίστριες στη σειρά «Λόγω Τιμής», η οποία επιστρέφει μετά από περίπου 20 χρόνια στην τηλεόραση μέσα από την συχνότητα του ΣΚΑΪ. Οι ηθοποιοί  είναι ενθουσιασμένοι για αυτό το ξεχωριστό reunion και συχνά δημοσιεύουν στα social media διάφορα στιγμιότυπα από τα πολύωρα γυρίσματα.

Η Χριστίνα Αλεξανιάν έδειξε, πρόσφατα, πως ξεκουράζονται. Στις backstage φωτογραφίες που δημοσίευσε στα social media, βλέπουμε τους συντελεστές του σήριαλ κουρασμένους, από τις πολλές ώρες γυρισμάτων, να έχουν ξαπλώσει στο πάτωμα έτοιμοι να κοιμηθούν. Στην ανάρτησή της η Χριστίνα Αλεξανιάν έγραψε: «Λόγω τιμής, μας βρήκε η νύχτα και νυχτωθήκαμε».

christinalexanian_66781402_177520723260732_8031692353956969754_n

via

Όλη η επικαιρότητα