Ηλεία

Τιμή στον Νίκο Μπελογιάννη… 66 χρόνια από την εκτέλεση του

Ακούστε το άρθρο

“…..Αντί να διαλέξω τη ζωή της καριέρας-και μπορούσα εύκολα να δημιουργήσω τέτοια-προτίμησα μια ζωή γεμάτη διωγμούς, στερήσεις, πόνους και δάκρυα”

Νίκος Μπελογιάννης

Συμπληρώθηκαν 66 χρόνια φέτος από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, του ηρωικού στελέχους του ΚΚΕ. Και το ΚΚΕ δεν ξεχνά και τιμά και φέτος την μνήμη του με μια λιτή αλλά ουσιαστική εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο 21 Απριλίου στην γενέτειρα του Νίκου Μπελογιάννη την  Αμαλιάδα.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ και σύμφωνα με το πρόγραμμα από τις 6 έως τις 7:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη- ξενάγηση στο Μουσείο ‘Νίκος Μπελογιάννης’ στην Αμαλιάδα. Για τις 7:30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί εκδήλωση- ομιλία στην πλατεία Νίκος Μπελογιάννης, εκεί που βρίσκεται και το μνημείο του μεγάλου αγωνιστή και ομιλητής θα είναι το μέλος της Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ Βίκτωρας Θωμόπουλος.

Στην σχετική ανακοίνωση- πρόσκληση που εξέδωσε η τομεακή επιτροπή αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Τιμάμε στο πρόσωπο του Ν. Μπελογιάννη την ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, την Πελοπόννησο. Ο Μπελογιάννης αναδείχθηκε μέσα απ’ την ηρωική πάλη του λαού μας, του ΚΚΕ. Ήταν σάρκα απ’ τη σάρκα τους. Οι λαογέννητοι ηγέτες, σαν τον Μπελογιάννη, που έδωσαν και τη ζωή τους για την υπόθεση της εργατικής τάξης, του σοσιαλισμού, αποτελούν το ζωντανό παράδειγμα της αστείρευτης δύναμης που έχει η ταξική πάλη, όταν οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι παίρνουν την τύχη και το μέλλον στα δικά τους χέρια. Αυτή είναι που γεννά την αντοχή, κάτω απ’ όλες τις συνθήκες.

66 χρόνια μετά ο Ν. Μπελογιάννης εξακολουθεί να εμπνέει χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου, να αποτελεί σύμβολο σύγκρουσης με την αστική τάξη και την εξουσία της, σε πείσμα όλων αυτών που προσπαθούν να φορέσουν στο Ν. Μπελογιάννη το στενό κουστούμι της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας».

Όλη η επικαιρότητα