Ηλεία

Τιμήθηκε η επέτειος της μάχης του Βαρθολομιού

Ακούστε το άρθρο

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε χθες η 193η επέτειος της «Μάχης του Βαρθολομιού» που έγινε στη θέση «Μνήματα», στις 10 Νοεμβρίου 1825 περνώντας στις «χρυσές σελίδες» της ιστορίας του έθνους μας για την γενναιότητα με την οποία μια «χούφτα» Έλληνες, αναμετρήθηκαν με την τεράστια στρατιά του Ιμπραήμ.

Τοπικοί φορείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και δεκάδες δημότες, συμμετείχαν και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν με την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου από Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο Σπανόπουλο και τους εφημέριους της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής μεταφέρθηκαν στο Ηρώο του Οπλαρχηγού Βέρρα, όπου μετά το πέρας της Δοξολογίας εψάλη επιμνημόσυνος δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ένδοξων νεκρών της Μάχης του Βαρθολομιού. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα κ. Πουλή Αλεξάνδρα.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων ενώ με ενός λεπτού σιγή τίμησαν οι κάτοικοι του Βαρθολομιού τη μνήμη των ηρωικών προγόνων τους, με την Φιλαρμονική να κλείνει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολούθησε η παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας στον κεντρικό δρόμο της πόλης, ενώπιον των Αρχών του τόπου και δεκάδων πολιτών. Οι εκδηλώσεις της ημέρας ολοκληρώθηκαν με χαιρετισμό από τον δήμαρχο Πηνειού κ. Αλέξη Καστρινό ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων.

Όλη η επικαιρότητα