Γ Εθνική

Τίμος Καβακάς (Αστέρας Αμαλιάδας): «Μας κόστισαν τα αμυντικά μας λάθη»!

Ακούστε το άρθρο

Σε κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας, αλλά γενικότερα και κάποια μέσο αμυντικά προβλήματα κόπωσης και τραυματισμών, απέδωσε ο Τίμος Καβακάς την απώλεια της νίκης της ομάδας του κόντρα στην Αχαική, παραδεχόμενος ότι δεν έγινε σωστή διαχείριση δυνάμεων, καθώς οι συνθήκες του παιχνιδιού δεν το επέτρεψαν:

Στην αρχική του τοποθέτηση ο τεχνικός του Αστέρα Αμαλιάδας ανέφερε:

«Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει από το πρώτο μέρος. Προηγηθήκαμε και δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ, καθώς μας έλλειψε η συγκέντρωση στο σημείο εκείνο. Προηγηθήκαμε ξανά και δημιουργήσαμε τρεις κλασικότατες ευκαιρίες, χωρίς να καταφέρουμε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Στο κομμάτι που ήμασταν καλοί, δεν καταφέραμε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Και εκεί κρίθηκε. Στο δεύτερο μέρος η Αχαϊκή δεν μας έκανε άλλη ευκαιρία πέρα από το γκολ, αλλά στη δύναμη και τις διεκδικήσεις ήταν καλύτερη. Όλες οι μονομαχίες ήταν υπέρ τους. Όπως και όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις υπέρ τους. Επειδή πάει να δημιουργηθεί ένα κλίμα και δεν ξέρω για ποιο λόγο κάποιοι πάνε να το κάνουν, εγώ προκαλώ τον οποιοδήποτε να ανεβάσει το πέναλτι σε ένα βίντεο και να δούμε αν πραγματικά ήταν ή όχι. Και να δούμε στο παιχνίδι πόσα φάουλ κερδίσαμε εμείς και πόσα ο αντίπαλος. Το λέω αυτό γιατί όλοι έρχονται και λένε ότι αδικούνται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κλίμα».

Σε ερώτηση για την  αντικατάσταση του Μπαρμπαρούση και το γεγονός ότι η ομάδα έδειξε να ξεμένει από φορ στο τέλος, ανέφερε:

«Ξεκίνησαν στο παιχνίδι όλοι σχεδόν οι επιθετικοί μας, με εξαίρεση τον Τάσο Κυριάκο. Όταν υπάρχει κούραση και κάποιοι παίκτες ζητούν αλλαγή, κάποια παιδιά ζήτησαν αναγκαστική αλλαγή, δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Και αυτό ήταν ένα πρόβλημα το οποίο μας εγκλώβισε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η μοναδική αλλαγή επιθετικού ήταν ο Τάσος Κυριάκος. Προσπαθήσαμε να φρεσκάρουμε την πλευρά με τον Παπαδόπουλο γιατί η αλλαγή του Σταθάκη ήταν αναγκαστική. Υπήρξε κούραση στον Ρόβα και γενικά βλέπετε ότι οι αλλαγές που κάνουμε γενικά στα παιχνίδια, οφείλονται κυρίως σε αμυντικούς και μεσαίους, οπότε όταν γίνονται οι αλλαγές κατά κόρον σε αμυντικούς και μεσαίους, καταλαβαίνετε ότι δεν μας δίνεται η ευκαιρία να διαχειριστούμε το παιχνίδι όπως θα θέλαμε».

Σε ερώτηση αν το σχήμα με το οποίο ξεκίνησε ήταν πολύ επιθετικό, με αποτέλεσμα να ξεμείνει η ομάδα στο τέλος, απάντησε:

«Σε κάθε παιχνίδι υπάρχουν μια-δυο αλλαγές. Αυτό οφείλεται στις ανάγκες του κάθε παιχνιδιού και ανάλογα με τον αντίπαλο που παίζουμε. Σήμερα θέλαμε να κρατήσουμε τη μπάλα. Απέναντί μας είχαμε μια ομάδα πολύ καλή στην  αντεπίθεση, με δυνατά και γρήγορα παιδιά, οπότε θέλαμε να κρατήσουμε με σιγουριά τη μπάλα. Στο πρώτο μέρος το καταφέραμε θα έλεγα και αν οι ευκαιρίες που μας δόθηκαν στο διάστημα 35΄-45΄, είχαν γίνει γκολ, θα είχαμε τελειώσει και το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος, όπως προείπα δεν ήμασταν καλοί. Ερχόμασταν δεύτεροι στις μεταβιβάσεις, θέλαμε να ενισχύσουμε τον άξονά μας με πιο αμυντικογενείς  ποδοσφαιριστές, υπήρχε κούραση στους επιθετικούς μας, οι επιλογές ήταν περιορισμένες και ήρθε αυτό το 2-2, το οποίο βεβαίως και δεν μας ευχαριστεί».

-Ο Τίμος Καβακάς κλήθηκε να σχολιάσει το δεύτερο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του:

«Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε ήταν μια κομπίνα του αντιπάλου. Το δεύτερο ξεκινάει από πλάγιο, έχουμε ομαδικό λάθος. Γενικά δεν λειτουργήσαμε καλά ανασταλτικά. Όταν ένας παίκτης από πλάγιο, τόσο χαμηλά, καταφέρνει να διεισδύσει μέσα στην περιοχή και να σκοράρει, καταλαβαίνετε ότι γενικά η αμυντική μας λειτουργία δεν είναι καλή και οι παίκτες μας έκαναν λάθος εκτίμηση, είχαν αποστάσεις από τους αντιπάλους και αυτό το πληρώσαμε».

Τέλος, τεχνικός των Βυσσινί, ανέφερε και κάποια πράγματα για τον Αλέξη Γαβριλόπουλο, τον οποίο περίμενε στη συνέντευξη Τύπου, αντί αυτού όμως είδε πλάι του τον βοηθό προπονητή, Γιάννη Λεγάτο:

«Θα ήθελα σε αυτό το σημείο επίσης να πω κάτι άλλο. Ένα από τα πράγματα που μαθαίνουμε στις σχολές προπονητών, είναι να πηγαίνουμε στις συνεντεύξεις Τύπου και να μιλάμε μετά το παιχνίδι. Λυπάμαι για το γεγονός ότι στη συνέντευξη δεν παρίσταται ο συνάδελφος προπονητής. Θεωρώ ότι το να μην παρίσταται προσβάλλει τον αντίπαλο συνάδελφο, ο οποίος πηγαίνει. Δεν θα προσθέσω κάτι άλλο πάνω σε αυτό, καθώς ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του».

Όλη η επικαιρότητα