Πολιτική

Την αναβολή της αυριανής συζήτησης για Καμμένο ζητά ο Τσίπρας, λόγω Παρισιού

Ακούστε το άρθρο

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την αναβολή της αυριανής συζήτησης στο Κοινοβούλιο για τη συμφωνία πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Πρόκειται για επερώτηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία βάζει στο στόχαστρο τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο και εγκαλώντας και τον πρωθυπουργό περί σιωπής.

Ο λόγος για τον οποίο ο πρωθυπουργός ζητά την αναβολή είναι σύμφωνα με πληροφορίες “να κλείσουν τα στόματα” όσων τον κατηγορούν ότι ταξιδεύει στο Παρίσι (όπου θα έχει συναντήσεις με επενδυτές εν όψει της επόμενης εξόδου στις αγορές και θα παραλάβει το βραβείο Πολιτικού Σθένους) για να αποφύγει να βρίσκεται στη Βουλή όταν θα συζητείται η επερώτηση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Ο κ.Τσίπρας ζητά συνεπώς την αναβολή προκειμένου να παραστεί και ο ίδιος στη συζήτηση.

Δήλωση για το θέμα θα κάνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημητρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Βούτσης σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε την επιστολή και επιθυμεί να ενημερώσει τα κόμματα. Για το λόγο αυτό θα συνεδριάσει στις τρεις το μεσημέρι η Διάσκεψη των Προέδρων.

ΝΔ: ‘Δεν δεχόμαστε αναβολή της συζήτησης’

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του» σχολίασε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών. Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα