Μπάσκετ

Την αποπομπή Γιαννακόπουλου ζητούν δέκα ομάδες της Ευρωλίγκας

Ακούστε το άρθρο

Δέκα ομάδες της Ευρωλίγκας ανακοίνωσαν επίσημα και ενυπόγραφα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, πως επιθυμούν την παραμονή του Παναθηναϊκού σε αυτήν, αλλά ζητούν την αποπομπή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν οι ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο, δηλαδή οι Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Μιλάνο, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια και Ζαλγκίρις Kάουνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι πολλές επιθέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου τις τελευταίες εβδομάδες, με τις οποίες έχει προσβάλει άτομα, ομάδες και την Euroleague, οδήγησε τις ομάδες του ECA Board να αναλύσουν την κατάσταση και να πάρουν το πλευρό της διοίκησης της διοργάνωσης. Τα δέκα κλαμπ προχώρησαν στην εξής θέση:

1) Τόνισαν πως η συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου είναι εντελώς αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες του αθλήματος και κυρίως απέναντι στην αρχή του σεβασμού, που είναι βασικός στις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη μίας ομαδικής κοινότητας. Έτσι, το ECA Board θα υιοθετήσει τα μέτρα που πρέπει ώστε να διαβεβαιωθούν πως αυτός ο άνθρωπος δεν θα μπορεί να αναμειχθεί σε καμία δραστηριότητα της Euroleague μέχρι να αλλάξει ολοκληρωτικά την συμπεριφορά του. Η χρήση θέσεων ή πίεσης σε δημόσιο επίπεδο με λεκτικές επιθέσεις με στόχο την επιρροή σε αποτελέσματα και την επίθεση στην διοργάνωση, δεν έχει καμία θέση σε μία επαγγελματική λίγκα. Μία επαγγελματική λίγκα η οποία χτίζεται όλα αυτά τα χρόνια και αυτή την στιγμή, προσφέρει στους φιλάθλους το καλύτερο μπάσκετ στην ιστορία όλων των διοργανώσεων στην Ευρώπη.

2.Τα άλλα δέκα μέλη-σύλλογοι του ECA Board μαζί με τον πρόεδρο και τον CEO της Euroleague Basketball έχουν δώσει οδηγίες στους νομικούς τους εκπροσώπους ώστε να ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες εναντίον του κυρίου Δημήτρη Γιαννακόπουλου με σκοπό να επανορθώσουν για την ζημιά που έχει προκαλέσει στην εικόνα, την τιμή, την ακεραιότητα και την αξιοπιστία της διοργάνωσης, των συλλόγων, των διαιτητών, και όλων των ατόμων στην διοίκηση της διοργάνωσης συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου και CEO της Euroleague Basketball.

3. Οι δέκα σύλλογοι καθώς και το ECA Board τονίζουν την επιθυμία τους ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να αποτελεί μέλος της κορυφαίας διοργάνωσης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι ισχυρή τους πεποίθηση ότι οι φίλαθλοι του συλλόγου και η ιστορία δεν πρέπει να προκαταλαμβάνονται από την απαράδεκτη συμπεριφορά ενός ατόμου, ούτε πρέπει αυτοί οι φίλαθλοι να στερηθούν από το να απολαμβάνουν την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση στην Ευρώπη, στην οποία ανήκει ο σύλλογός τους».

Πηγή: in.ht

Όλη η επικαιρότητα