Ηλεία Ομογένεια Πολιτισμός

Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκαν οι ομογενείς του Θερινού Σχολείου

Ακούστε το άρθρο

Την Αρχαία Ολυμπία επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι ομογενείς νέοι από τις ΗΠΑ και τον Καναδά που μετέχουν στο φετινό Θερινό Σχολείο που από κοινού διοργανώνουν στην Καλαμάτα, εδώ και χρόνια, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η  Παμμεσσηνιακή Ενωση ΗΠΑ και Καναδά, προκειμένου τα νέα αυτά παιδιά να διδαχθούν την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό.

Η επίσκεψη, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, εντάσσεται στο πλαίσιο των ανάλογων δραστηριοτήτων στις οποίες μετέχουν οι νεαροί ομογενείς, προκειμένου, μέσα από τις επισκέψεις αυτές σε αρχαιολογικούς χώρους, να γνωρίσουν καλύτερα την καταγωγή τους.

Οι ομογενείς στην επίσκεψή τους -στην οποία τους συνόδευσαν καθηγητές και καθηγήτριες που διδάσκουν στο Θερινό Σχολείο, με επικεφαλής τον καθηγητή Θεόδωρο Τζαλαλή- ξεναγήθηκαν στα κυριότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου και τα εκθέματα του μουσείου, ενώ είχαν την σπάνια εμπειρία να τρέξουν σε δύο ομάδες, αγόρια και κορίτσια, στο Αρχαίο Στάδιο. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα αν δουν και τις νέες αναστηλώσεις μνημείων, όπως ο αφιερωματικός κίονας του Πτολεμαίου, έργο που υλοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Για την ιστορία και τη σημασία της Αρχαίας Ολυμπίας -την οποία οι περισσότεροι από τους νεαρούς ομογενείς επισκέπτονταν για πρώτη φορά- μίλησε στους φοιτητές ο φιλόλογος Γεώργιος Κουρκούτας. Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα συνεχιστεί με επισκέψεις και σε άλλα ιστορικά μέρη της Πελοποννήσου.

Με πληροφορίες από την εφ.Ελευθερία Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα