Περιβάλλον

Την ίδρυση Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς

platform.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την ίδρυση εταιρίας υδρογονανθράκων με σκοπό την έρευνα και την αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου της χώρας εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το πρωί πραγματοποίησε επίσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και προήδρευσε σε σύσκεψη με την ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου.

Ο πρωθυπουργός που ενημερώθηκε από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, επεσήμανε την ανάγκη τα ελληνικά ενεργειακά δίκτυα να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκο πλαίσιο.

Πάγια θέση εξάλλου της Αθήνας είναι πως η ΕΕ θα πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα καθώς οι ελληνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές ενδέχεται να συμβάλουν στην ενεργειακή, εν μέρει, αυτονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός ζήτησε μέσα στο επόμενο διάστημα να συσταθεί Ελληνική Εταιρεία Υδρογονανθράκων με στόχο την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της χώρας.

Στην κορυφή της ατζέντας των ζητημάτων που διαχειρίζεται, αυτή την περίοδο, το υπουργείο Περιβάλλοντος βρίσκονται: τα ενεργειακά, οι αποκρατικοποιήσεις οργανισμών, όπως η ΔΕΣΠΑ και η ΔΕΣΦΑ, αλλά και το θέμα των υδρογονανθράκων, ζητήματα για την πορεία των οποίων πρόκειται να ενημερωθεί ο κύριος Σαμαράς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο κτήριο της λεωφόρου Μεσογείων εντάσσεται στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει με όλες τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων, προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για τα θέματα που διαχειρίζονται.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα