Εκλογές

Την Παρασκευή ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ

syriza2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή θα συνεχιστεί η θυελλώδης όπως τελικά εξελίχθηκε γενική συνέλευση της παράταξης «Ανοιχτή Συμπολιτεία  – Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Πύργου» που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στον δήμο Πύργου. 

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, παρουσία του συνόλου των στελεχών της δημοτικής παράταξης. Ύστερα από συζήτηση που προηγήθηκε και τοποθετήσεις με έκδηλη την αγωνία για την παράταξη, αποφασίστηκε να στηθεί κάλπη για δύο υποψηφίους που εξέφρασαν ενδιαφέρον το προηγούμενο διάστημα.

Οι δύο υποψήφιοι ήταν οι  Μιχάλης Μανιάτης και Βασίλης Τσάμης, όπου έπειτα από μυστική ψηφοφορία όπου ψήφισαν 59 μέλη πήραν: Μιχάλης Μανιάτης 17, Βασίλης Τσάμης 4, λευκά 13 και άκυρα 25!

Ωστόσο προέκυψε ένα σημαντικό στοιχείο, καθώς από τα 25 άκυρα τα 23 ψηφοδέλτια έγραφαν το όνομα του Γιώργου Μαρκόπουλου και δύο της Δώρας Καλάκου. Το αποτέλεσμα αυτό προβλημάτισε ιδιαίτερα το σώμα, με συνέπεια να αποφασιστεί η εκ νέου συνεδρίαση αύριο την ίδια ώρα στο Εργατικό κέντρο.

Πρέπει να τονιστεί ότι το όνομα του Γιώργου Μαρκόπουλου συζητήθηκε ιδιαίτερα το τελευταίο διήμερο, ωστόσο όπως ο ίδιος τοποθετήθηκε στη συνέλευση θέτει τον εαυτό του ως υποψήφιο εάν πρώτα όλοι οι παρευρισκόμενοι στη συνέλευση θέσουν υποψηφιότητα στον κορμό ή στον τόπο καταγωγής τους. Η πρόταση αυτή ωστόσο καταψηφίστηκε, για να συνεχιστεί η διαδικασία με τη μυστική ψηφοφορία και τους δύο τελικά υποψηφίους, όπως προαναφέρθηκε.

Γ.Ρ 

Όλη η επικαιρότητα