Ποδόσφαιρο

Την παράταση της σεζόν έως τις 31 Αυγούστου εξετάζει η UEFA

Ακούστε το άρθρο

Η ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού σε όλο τον πλανήτη δε σταματά με τίποτα και συνεχίζει να γίνεται με υψηλούς ρυθμούς, με συνέπεια να μη γνωρίζει κανένας πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα που γνωρίζαμε το προηγούμενο διάστημα.

Κατ’ επέκταση, δε γνωρίζει και κανείς πότε θα ξαναρχίσει η αγωνιστική δράση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, με όλες τις διοργανώσεις να έχουν κατεβάσει ρολά εδώ και 10 ημέρες περίπου.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη (17/3) είχε ληφθεί η απόφαση στην τηλεδιάσκεψη της UEFA να δοθεί προθεσμία σε όλες τις ομοσπονδίες να τελειώσουν τα πρωταθλήματα έως τις 30 Ιουνίου και να βγάλουν τότε πρωταθλητή.

Ωστόσο, με όλα αυτά που συμβαίνουν και τις εκατόμβες νεκρών, καθημερινά, σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία κ.α. είναι εξαιρετικά δύσκολο να αρχίσουν οι διοργανώσεις μέσα στο Μάιο και να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου.

Γι’ αυτόν το λόγο, λοιπόν, η UEFA φέρεται να εξετάζει κι άλλα σχέδια.

Ένα από αυτά, όπως αναφέρει η γαλλική L’ Equipe, είναι να τελειώσει η σεζόν έως τις 31 Ιουλίου ή ακόμα και τις 31 Αυγούστου.

Εδώ, ωστόσο, εγείρονται σημαντικότατα ερωτήματα:

1) Πότε θα ξεκινήσει η νέα σεζόν και τα προκριματικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων; Για Οκτώβριο μάλλον θα πάει

2) Πότε θα ολοκληρωθεί, μιας και είναι προγραμματισμένο να γίνει το Euro στο διάστημα 11 Ιουνίου-11 Ιουλίου 2021;

Μην ξεχνάμε πως η επόμενη χρονιά θα είναι χρονιά Euro και θα πρέπει όλες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις να τελειώσουν κάπως νωρίτερα.

Σε αχαρτογράφητα νερά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξαιτίας του κοροναϊού και πλέον μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι.

via

Όλη η επικαιρότητα