Αγροτικά Ηλεία

Την Πέμπτη τα σπουδαία για τους τοματοπαραγωγούς – Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση στον ΕΛΓΑ της Πάτρας

Ακούστε το άρθρο

Οριστικοποιήθηκε τελικά το ραντεβού με τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Πατρών για το πρωί της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου.

Χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και την Πέμπτη το πρωί θα τον επισκεφθούν οι πρόεδροι των Ομάδων Παραγωγών Αμαλιάδας, Γαστούνης και της Ομάδας ‘Κήπος’, προκειμένου να του θέσουν το θέμα των πορισμάτων για τις ζημιές στην βιομηχανική τομάτα.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι εκπρόσωποι των αγροτών θα ζητήσουν εξηγήσεις από τον πρόεδρο για τα χαμηλά ποσοστά ζημιάς που καταγράφονται στα πορίσματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποζημιωθούν οι τοματοπαραγωγοί, και θα ζητήσουν να γίνει αξιολόγηση εκ νέου και έκδοση πορισμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα στα οποία θα καταγράφεται το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς.

Οι τοματοπαραγωγοί ήδη υποβάλλουν ενστάσεις στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, καθώς διαφωνούν με τα πορίσματα και εμφανίζονται αποφασισμένοι να το τραβήξουν μέχρι τέλους προκειμένου να δικαιωθούν.

Επιπλέον ζητούν άμεση επαναξιολόγηση των πορισμάτων γιατί εάν δεν λάβουν αποζημιώσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν σε καλλιέργεια για την νέα χρονιά. Αυτό βεβαίως συνεπάγεται οικονομική καταστροφή για τους αγρότες αλλά και για το νομό Ηλείας που κινδυνεύει να χάσει την καλλιέργεια της βιομηχανικής τομάτας.

Οι εκπρόσωποι των Ομάδων Παραγωγών αμέσως μετά την επίσκεψη στον ΕΛΓΑ θα συζητήσουν και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα έχουν λάβει θα συζητήσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Όλη η επικαιρότητα