Ηλεία

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε την Δευτέρα το νέο Συμβούλιο Κοινότητας Αμαλιάδας – Πρόεδρος ο Δ. Παναγιωτάρας

Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε την Δευτέρα το νέο Συμβούλιο Κοινότητας Αμαλιάδας, υπό την προεδρεία του Δημήτρη Παναγιωτάρα, ο οποίος βγήκε πρώτος σε ψήφους κατά τις δημοτικές εκλογές για το συγκεκριμένο όργανο.

Κοινή συνισταμένη στην πρώτη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του δημοτικού μεγάρου, αποτέλεσε ότι θα πρέπει όλοι να βάλουν το δικό τους «λιθαράκι» για να δημιουργηθούν μέσα από δράσεις και παρεμβάσεις οι προϋποθέσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, κάτι στο οποίο στάθηκε κατά την εισήγησή του και ο κ. Δ. Παναγιωτάρας, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη του Συμβουλίου.

Στην συνεδρίαση τέθηκε σχέδιο του κανονισμού λειτουργίας του Συμβουλίου Κοινότητας, το οποίο μετά από μια διαβούλευση και τυχόν τροποποιήσεις και προσθήκες θα τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας.

Το σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις αρμοδιότητες του προέδρου και του συμβουλίου, την λειτουργία του, την διαδικασία υλοποίησης των αποφάσεων, τη συμμετοχή του συμβουλίου στην κατάρτιση του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του δήμου, τις υποχρεώσεις των συμβούλων κ.α.

Τη συνεδρίαση απασχόλησε και η υποβολή προτάσεων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αμαλιάδας, όπου τέθηκε ένα σχέδιο προτάσεων, το οποίο θα μπει σε διαβούλευση στο Συμβούλιο.

Στα επείγοντα θέματα συγκαταλέγονται, σύμφωνα με τις προτάσεις αυτές, ο καθαρισμός φρεατίων και ρεμάτων και των αύλειων χώρων σχολείων και περιβάλλοντος χώρου.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχέδιο, που η υλοποίησή του μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών, όπως για θέματα που αφορούν στην βιώσιμη κινητικότητα με την πεζοδρόμηση του εμπορικού κέντρου, την δημιουργία χώρων στάθμευσης και την λειτουργία του μέτρου ελεγχόμενης στάθμευσης μέσα από την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στο κέντρο της πόλης, την επέκταση των ποδηλατοδρόμων και την εφαρμογή πολιτικής προστασίας τους.

Βαρύτητα δίνεται και στον τομέα καθαριότητας τόσο σε υποδομές, όσο και στην ορθή εναπόθεση, με την ύπαρξη των ανάλογων κάδων για κάθε είδος απορριμμάτων, αλλά και σε παρεμβάσεις πρασίνου, ώστε η πόλη να γίνει πιο φιλική για τους πολίτες. Ένας από τους στόχους είναι και η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα.

Στόχος είναι το Συμβούλιο Κοινότητας να δημιουργήσει έναν ουσιαστικό και άμεσο «δίαυλο» με τους δημότες, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής γνωστοποίησης των προβλημάτων.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Δ. Παναγιωτάρας, όρισε με κανονιστική απόφαση, και με την σύμφωνη γνώμη των μελών, αναπληρωτή πρόεδρο τον κ. Κωνσταντίνο Τρικόγια.

Όλη η επικαιρότητα