Τις εγκασταστάσεις της Φάρμας Ηλείας επισκέφθηκε ο Θ. Βλαγκούλης

Μήνυμα συμπαράστασης και κοινού αγώνα στο πλευρό όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, εξήγγειλε ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Βλαγκούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο των Αγελαδοτρόφων Ηλείας Σάκη Μαρίνο στις εγκαταστάσεις της «Φάρμας Ηλείας», δίνοντας παράλληλα και υπόσχεση για συνέχιση των αγώνων του με οδηγό το συμφέρον των συμπολιτών του που αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων εξαιτίας των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το λόγο αρχικά πήρε ο κ. Μαρίνος, όπου αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Βλαγκούλη που χρόνια τώρα βρίσκεται πλάι σε αγρότες και κτηνοτρόφους και «σκύβει» πάνω από τα προβλήματά τους. Τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του και του ευχήθηκε να επιτευχθούν οι στόχοι του, προκειμένου να βρεθεί ένας «δικός μας άνθρωπος»-όπως τον χαρακτήρισε- σε μια θέση ευθύνης. Ωστόσο εστίασε και στα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, έχοντας την πεποίθηση πως έχουν στοχοποιηθεί έντονα από την πολιτεία και έχουν υποστεί το μεγαλύτερο φορολογικό βάρος των τελευταίων χρόνων. «Οι σκέψεις για μετανάστευση προκειμένου να έχουν μια πιο αξιοπρεπή ζωή περνούν έντονα από το μυαλό των αγροτοκτηνοτρόφων» σύμφωνα με τον κ. Μαρίνο, ο οποίος κλείνοντας αναφέρθηκε με στοιχεία για την εισαγωγή προϊόντων στη χώρα που δε βοηθάει τους νέους να παραμείνουν και να βοηθήσουν στη γενική ανάπτυξη της.

Από πλευράς του, ο κ. Βλαγκούλης ευχαρίστησε τον κ. Μαρίνο για τα καλά λόγια που αποτελούν «κινητήρια δύναμη» που τον βοηθά να συνεχίσει τον αγώνα του για τα συμφέροντα όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Στόχος της επίσκεψής του στα γραφεία ήταν να ακούσει τα προβλήματα των Αγελαδοτρόφων, για να μπορεί να είναι αποτελεσματικός και χρήσιμος. Υποστήριξε ακόμα πως προέχει η συνέχιση της εκμετάλλευσης και συντήρησης των μονάδων από τους κτηνοτρόφους, η οποία όμως μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συλλογική προσπάθεια, ενώ υπέδειξε και με στατιστικά στοιχεία τα τραγικά επίπεδα της κατανάλωσης εγχώριων προϊόντων που φτάνουν μόλις το 20%, σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο την απαθή στάση που διατηρεί η κυβέρνηση.

Μείζον θέμα όμως χαρακτήρισε την τάση φυγής νέων στο εξωτερικό, όπου χρειάζεται να αλλάξει μιας και προκαλεί προβλήματα τόσο πληθυσμιακά όσο και στη γενικότερη ανάπτυξη της χώρας. Τα απαραίτητα κίνητρα για να έρθει η ανάπτυξη και η οικονομική ενίσχυση της χώρας μέσω του πρωτογενή τομέα, θα δοθούν σύμφωνα με τον κ. Βλαγκούλη μέσα από τη στήριξη προς τον πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κλείνοντας, όντας στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, υπόσχεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχει όσα έχει θέσει ως στόχο.