Ηλεία

Τμήμα Λογοθεραπείας Δήμου Πύργου: Με αγάπη και ζήλο για τα παιδιά

Ακούστε το άρθρο

Με αγάπη και ζήλο συνεχίζει να παρέχει δωρεάν συνεδρίες σε ανασφάλιστες και οικονομικά αδύναμες οικογένειες το τμήμα Λογοθεραπείας του δήμου Πύργου,  που λειτουργεί με υπεύθυνη την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, σε ειδικό χώρο στο Πολύκεντρο (στην οδό Τ. Πετροπούλου).

Οι δωρεάν λογοθεραπείες παρέχονται σε ανασφάλιστα και αδύναμα οικονομικά παιδιά, που διαμένουν μόνιμα στον δήμο Πύργου, προσφέροντας ανακούφισης σε πολλές οικογένειες.

Το τμήμα λουτροθεραπείας, το οποίο έχει στελεχωθεί με την Κοινωνική Λειτουργό Αθανασία Τσιρώνη και την λογοθεραπεύτρια Μαρία Μιχαηλίδη ασχολείται με:

  • διαταραχές λόγου, φωνής, ομιλίας σε παιδιά ή και ενήλικες και στόχο την αποκατάσταση αυτών των δυσκολιών.
  • παροχή δωρεάν συνεδριών (για το οποίο απαιτείται παραπεμπτικό για την αναγκαιότητα των λογοθεραπειών).

Σε κάποιες περιπτώσεις, τα προβλήματα επικοινωνίας είναι σοβαρά και χρήζουν μακροχρόνιας λογοθεραπευτικής παρέμβασης και τη συνεργασία πολλών ειδικοτήτων.

«Μέσω των προσλήψεων με τα 8μηνα έχουμε στη διάθεση μας λογοθεραπεύτρια και κάνουμε δωρεάν μαθήματα σε ευπαθείς ομάδες του δήμου μας. Γίνεται σπουδαία δουλειά μπορώ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε να παραπέμψουμε τα παιδιά σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει βοηθήσει πολύ το δήμο μας και σαν δήμος θα επιδιώξουμε και μετά το πέρας των 8μηνων να συνεχίσουμε να έχουμε τις συγκεκριμένες ειδικότητες για να βοηθήσουμε περαιτέρω τις οικογένειες των παιδιών που ωφελούνται. Θα πρέπει επίσης να προσθέσω πως έχουμε πραγματοποιήσει πάρα πολλές επισκέψεις σε δημοτικά διαμερίσματα αφού είναι πολλές οι οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο χώρο μας. Να σημειώσω ότι δεχόμαστε παραπεμπτικά από γιατρούς που διαπιστώνουν κάποιο σχετικό πρόβλημα στα παιδιά καθώς και ότι οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι»… δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ η αντιδήμαρχος Ανδριάνα Αγγελακοπούλου.

Τα τηλέφωνα και οι ώρες επικοινωνίας του τμήματος είναι 2621362634 και 10:00-12:00

…ένα μάθημα

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στον χώρο του τμήματος λογοθεραπείας, ένα διαφορετικό μάθημα μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου, «Ζαχαρίας ο Ευαισθητούλης» (Συγγραφέας: Ζυρνόγλου – Γεωργιάδου, Μαρία).

Κατά την διάρκεια του μαθήματος έγινε συζήτηση με τα παιδιά που το παρακολούθησαν με στόχο την ανταλλαγή ιδεών και την ενίσχυση διαλόγου, εξηγήθηκε το νόημα καινούριων λέξεων ενώ μέσω της δραματοποίησης της ιστορίας -για καλύτερη κατανόηση- δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να νιώσουν τα συναισθήματα των ηρώων.

Όλη η επικαιρότητα