Μουσική

Το άλμπουμ ζωής του Αντώνη Βαρδή και η γυναίκα που στάθηκε δίπλα του

to_almpoym_tis_zois_toy_antoni_vardi_kai_tis_syntrofoy_toy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Είναι η γυναίκα που άλλαξε τη ζωή του Αντώνη Βαρδή. Ο άνθρωπος που τον ερωτεύτηκε με πάθος και έμεινε μαζί του τα τελευταία χρόνια μέχρι τη στιγμή που εκείνος έφυγε από τη ζωή. Η Φιλοθέη, η τελευταία σύντροφος του μεγάλου τραγουδοποιού, για πολλούς είναι μία γυναίκα πολύ χαμηλών τόνων που ποτέ δεν προσπάθησε να εμπλακεί στο παιχνίδι των media.

Η τοποθέτησή της στο θέμα αυτό ήταν ξεκάθαρη εξαρχής. Το μόνο που την αφορούσε ήταν ο Αντώνης όχι ο Βαρδής. Ο Βαρδής ήταν για την Ελλάδα σημείο αναφοράς για τους άλλους. Για εκείνη ο Αντώνης ήταν η ίδια της η ζωή.

Μπήκε στη ζωή του με ένα εντελώς απρόσμενο και περίεργο τρόπο. Ακούγοντας τα τραγούδια του όπως θα εκμυστηρευτεί λίγα χρόνια μετά τη γνωριμία τους σε κοινούς τους φίλους δε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί εκείνη και τον Αντώνη ζευγάρι στη ζωή.

Η γνωριμία τους καρμική. Ο Αντώνης στο πρόσωπό της θα βρεθεί τον άνθρωπο εκείνο που θα του χαρίσει ηρεμία και κυρίως το συναίσθημα της συναισθηματικής ασφάλειας και του έρωτα.
Εκείνη απλά θα κλείσει τα μάτια της και θα ξεκινήσει να ονειρεύεται μαζί του.
Σε κάθε του βήμα ήταν κοντά του. Διακριτικά. Τον στήριζε, του συμπαραστεκόταν ήταν η Μούσα του, η έμπνευσή του.

Αγαπημένες τους στιγμές οι αποδράσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας. Το εντυπωσιακό είναι ότι εκείνη με ένα μαγικό τρόπο είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό και των δύο παιδιών του Αντώνη Βαρδή γεγονός το οποίο εκείνον τον έκανε να νιώθει περήφανος για εκείνη.

Η είδηση του προβλήματος υγείας του Αντώνη ήταν και για τους δυο σοκ. Η Φιλοθέη ήταν εκείνη που έπρεπε να το διαχειριστεί με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Το κορίτσι που στα μάτια της ο Αντώνης είχε συνηθίσει να βλέπει μόνο λάμψη, ξαφνικά έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της βιώνοντας την ανάσα του θανάτου να απειλεί τον σύντροφό της. Δεν το έβαλε κάτω. Πείσμωσε. Του κρατούσε το χέρι μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν η γυναίκα, η αδελφή, η μάνα, η νοσοκόμα του. Ήταν το οξυγόνο του. Τα τελευταία της λόγια στο λογαριασμό που διατηρεί στο facebook αποτυπώνουν το μεγαλείο αυτής της γυναίκας που βρήκε τη δύναμη να αποχαιρετίσει τον Αντώνη της. «Αντώνη μου, ζωή μου, είσαι μια αγάπη δυνατή, χωρίς όρια και τέλος».

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα