Style

To απόλυτο casual κομμάτι που δεν θα βγεί ποτέ εκτός μόδας

Ακούστε το άρθρο

Αν υπάρχει ένα πράγμα που χρειάζεται η ντουλάπα μας όλο το χρόνο, είναι το κλασικό breton top ή αλλιώς η μαρινιέρα. Το γνωστό ριγέ μπλουζάκι παραμένει ένα αξιόπιστο, casual κομμάτι που ποτέ δεν θα βγεί εκτός μόδας.

Το breton top ήταν κάποτε η στολή του γαλλικού ναυτικού πίσω στο 1858, και είχε ακριβώς 21 ρίγες, μία για κάθε νίκη του Ναπολέοντα. Οι μπλε και λευκές ρίγες εξασφάλιζαν επίσης το ότι οι ναυτικοί θα μπορούσαν εύκολα να εντοπιστούν εάν έπεφταν στη θάλασσα.

Splash News

Εκείνη που το τοποθέτησε πραγματικά στο χάρτη της μόδας, ήταν η Coco Chanel η οποία το πήρε και το μετέτρεψε σε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας αφότου το ενσωμάτωσε στη ναυτική συλλογή της το 1915. Fast forward μερικές δεκαετίες μετά και όλες -από την Kέιτ Μος και τη Δούκισσα του Κέμπριτζ μέχρι τις πιο ενημερωμένες instagrammers, όλες έχουν τουλάχιστον ένα μέσα στην ντουλάπα τους.

Splash News

Πώς να το φορέσεις
Είναι μια καλή επιλογή για κάθε περίσταση και δεν περιορίζεται σε μία εποχή. Σίγουρα, είναι πάντα κομψό σε συνδυασμό με ένα cropped τζιν και trainers, αλλά είναι τέλειο ακόμα και για μια βραδινή έξοδο. Ιδανικός ο συνδυασμός του με ένα ψηλόμεσο flare παντελόνι, μια εμπριμέ midi φούστα ή ένα “αιχμηρό” δερμάτινο παντελόνι.

Οι νέες τάσεις στο breton top
Το στυλ στα breton έχει εξελιχθεί πολύ από τον παραδοσιακό μπλε και λευκό συνδυασμό. Το κόκκινο με λευκό είναι επίσης ευέλικτο, αλλά πλέον, έρχεται και σε πολύχρωμες εκδοχές, με μακρύ ή κοντό μανίκι. Οι κανόνες γενικά υπαγορεύουν να το συνδυάσεις με σχεδόν ό,τιδήποτε στη ντουλάπα σου, μέρα ή νύχτα, που σημαίνει ότι αξίζει να επενδύσεις στο στυλ.

Εδώ οι αγαπημένες μας επιλογές για κάθε στυλ και budget:

J.Crew

Alexa Chung

Petit Bateau

Saint Laurent

Victoria Victoria Beckham, attica

Petit Bateau

Petit Bateau

via

Όλη η επικαιρότητα