Ηλεία

Το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα

kke_tei.jpg
Ακούστε το άρθρο

  Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου του Μάκη Μαΐλη, που παρουσιάζει το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από το 1950 ως το 1967. Και αυτό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τ.Ε του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Ηλείας, χθες στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πύργου, στη Ρήγα Φεραίου.

  Παρευρέθηκε αρκετός κόσμος, μέλη και φίλοι του κόμματος, καθώς το βιβλίο είναι ιδιαίτερα επίκαιρο, λόγω των ημερών, για τον εορτασμό της 41ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Δημήτρης Κάγκουρας, μέλος της επιτροπής περιοχής Πελοποννήσου του κόμματος. Ο κ .Κάγκουρας ανέλυσε διεξοδικά τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, όπως περιγράφονται άλλωστε και στο βιβλίο, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα που οδήγησαν στην άνοδο της χούντας των συνταγματαρχών.

Η χώρα οδηγήθηκε εκεί κατόπιν μεθοδευμένων κινήσεων και συγκεκριμένων επιλογών τόνισε, για να εξυπηρετήσει η χούντα τα συμφέροντα που ουδεμία σχέση έχουν με τα συμφέροντα των  λαϊκών στρωμάτων.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ποιήματα που απήγγειλαν ο Κώστας Συρανίδης και η Ρένα Βασιλειάδου, ενώ τον συντονισμό είχε ο Χρήστος Γιάνναρος. Στο τέλος έγινε συζήτηση με το κοινό, και διατυπώθηκαν προς τον ομιλητή διάφορες ερωτήσεις.


Βασίλης Σφήνας

Όλη η επικαιρότητα