Ηλεία Μπάσκετ

Το μπάσκετ έκανε πάσα στην αγάπη και την προσφορά – Γέμισαν τα καλάθια αγάπης στο παιχνίδι του Κοροίβου με την ΑΕΚ

Ακούστε το άρθρο

«Basket Αγάπης» το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο της Αμαλιάδας, μια πρωτοβουλία που κυριολεκτικά αποδεικνύει την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Το «Basket Αγάπης» διοργανώθηκε και φέτος στην Αμαλιάδα από την ΕΣΑΚΕ με την υποστήριξη της εταιρείας Stoiximan gr και της ΚΑΕ Κόροιβος και επελέγη το παιχνίδι του Κοροίβου με την κυπελλούχο ΑΕΚ για να γίνει το κάλεσμα στον κόσμο, προκειμένου να γεμίσουν τα καλάθια- αγάπης τα οποία έχουν προορισμό τον κόσμο που έχει ανάγκη στην Ελλάδα.

To «Basket Αγάπης», το ‘Basket- της προσφοράς’, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και με τον δήμο Ήλιδας, που θα είναι και ο αποδέκτης των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν προκειμένου μέσω των κοινωνικών του δομών να τα διοχετεύσει στους πραγματικά άπορους πολίτες του δήμου.

Ο αθλητισμός δίπλα σε όσους δοκιμάζονται

Εκτός από τους απλούς πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν στο γήπεδο το απόγευμα του Σαββάτου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα Κόροιβος – ΑΕΚ και προσέφερε ότι μπορούσε ο καθένας, σημαντική ήταν η συνδρομή των Super market Ρουμελιώτης, τα οποία στο πλαίσιο της δράσης κοινωνικής ευθύνης προσέφεραν τρόφιμα για την προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Κόροιβος κ. Χρήστος Λαγός έκανε λόγο για μια μεγάλη γιορτή και υπογράμμισε την συνεισφορά των πολιτών που έφθαναν στο γήπεδο κρατώντας από μία σακούλα με τρόφιμα και σχολίασε ότι ο αθλητισμός πρέπει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Για ακόμη μία χρονιά γίνεται το Basket Αγάπης στην Αμαλιάδα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε εδώ την όλη διαδικασία. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι κοντά στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, πρέπει να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο και ο ΕΣΑΚΕ και το μπάσκετ είναι για ακόμη μία χρονιά εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον ΕΣΑΚΕ όσο και την εταιρεία Stoiximan gr, η οποία ανταποκρίθηκε και διοργάνωσαν από κοινού αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση».

Μέσω των δομών του δήμου

Ευχαριστίες από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος ανέφερε:

«Ως εκπρόσωπος όλων των δημοτών του δήμου θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς την ομάδα μας τον Κόροιβο, μετά τον ΕΣΑΚΕ και βέβαια την Stoiximan.gr  για την δυνατότητα που μας δίνουν να συμμετέχουμε για άλλη μια χρονιά στο Basket Αγάπης. Είναι μία εκδήλωση η οποία γίνεται για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας, οι οποίοι δυστυχώς βρέθηκαν να είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να περάσουν εν όψει και των εορτών του Πάσχα όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο δήμος έχει τις δικές του δομές και όλα όσα συγκεντρώθηκαν θα μοιραστούν μέσω των δομών του δήμου μας, μέσω του Κοινωνικού παντοπωλείου, του Κοινωνικού φαρμακείου και το Κέντρο Κοινότητας. Μακάρι, να είναι η τελευταία φορά που βοηθάμε κατ’ αυτό τον τρόπο συνδημότες μας, μακάρι να ξεπεράσουν τα οικονομικά τους προβλήματα και να μην υπάρχει ανάγκη να μοιράζουμε τρόφιμα».

Εκ μέρους των super-market Ρουμελιώτης στο κλειστό γυμναστήριο βρέθηκε ο γενικός διευθυντής κ. Γιάννης Ματθαίου ο οποίος ανέφερε:

«Στηρίζουμε αυτή την δράση. Δεχτήκαμε με μεγάλη μας χαρά την πρόταση που μας έγινε από την ομάδα του Κοροίβου και ως μεγάλος χορηγός της ομάδας θελήσαμε να συνδράμουμε και να βοηθήσουμε σε αυτή την αξιοθαύμαστη ενέργεια».

Όλη η επικαιρότητα