Ελλάδα

Το χωριό «φάντασμα» της Κρήτης από ψηλά

Ακούστε το άρθρο

Ένα βίντεο με κάμερα drone καταγράφει υπέροχες εικόνες από ψηλά, από το χωριό «φάντασμα» της Σητείας «Κάτω Περβολάκια».

Την περασμένη Πέμπτη πέθανε και ο τελευταίος κάτοικος.

Ένας 80χρονος ο οποίος δεν ήθελε να εγκαταλείψει τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Το βίντεο κατέγραψε η κάμερα του Μανώλη Χαμηλάκη ο οποίος μιλώντας στο cretapost τόνισε «Το άρθρο σας για το συγκεκριμένο χωριό, μου κέντρισε το ενδιαφέρον να το επισκεφτώ και να καταγράψω εικόνες,σε μια δύσκολη μέρα με δυνατό αέρα».

Το χωριό εγκαταλείφθηκε εδώ και πολλά χρόνια από τους κατοίκους του καθώς όλοι προτίμησαν να φύγουν και να δημιουργήσουν ένα νέο οικισμό, τα Κάτω Περβολάκια, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης εκεί ήταν καλύτερες.
Ο μόνος κάτοικος που δεν δέχθηκε να αλλάξει τόπο διαμονής ήταν ο 80χρονος ο οποίος το πρωί της περασμένης Πέμπτης εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Σητείας.

Χωριό Φάντασμα

Το σημείο όπου βρίσκεται το ορεινό αυτό χωριό είναι απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.
Τα πετρόκτιστα σπίτια έχουν καταρρεύσει όμως είναι όλα εκεί να θυμίζουν ότι κάποτε αυτός ο τόπος ήταν κατοικήσιμος. Σπίτια, εκκλησιές, σχολείο, πέτρινα αλώνια… Τα αρώματα, οι μνήμες…
Σήμερα τα Πάνω Περβολάκια είναι ένας οικισμός που δεν κατοικείται μετά την ίδρυση του νέου οικισμού όμως έχει διατηρήσει ανέπαφη την παραδοσιακή εικόνα του .

Βρίσκεται ανάμεσα στο Φαράγγι των Περβολακίων (ή του Καψά) και στη Μονή Καψά

Το φαράγγι έχει μήκος 3,5 χλμ και καταλήγει στο χωριό Περβολάκια απ’ όπου πήρε και το όνομά του. Μπορεί να μην είναι διάσημο όπως άλλα φαράγγια, είναι όμως πανέμορφο και αντικατοπτρίζει την κρητική άγρια ομορφιά. Το φαράγγι έχει ενταχθεί στο δίκτυο Νατούρα 2000 και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σητείας κ. Πατεράκης οι κάτοικοι του παλιού οικισμού έχουν πουλήσει τα σπίτια τους σε εταιρία η οποία επρόκειτο να τα αναπαλαιώσει και να δώσει ζωή στο χωριό «φάντασμα».

via

Όλη η επικαιρότητα