Ελλάδα

Το χρονικό της δολοφονίας του ναυτικού που βρέθηκε μέσα σε καταψύκτη στην Καλλιθέα

Ακούστε το άρθρο

Η συγκλονιστική ιστορία της δολοφονίας του 63χρονου ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μέσα σ’ έναν καταψύκτη, θα αναβιώσει τον ερχόμενο Μάρτιο ενώπιον του Εφετείου. Ήταν ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα στην ιστορία των ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα καθώς η αποκάλυψη του, τον Ιανουάριο του 2016, έφερε στο φως καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας.

Ως βασική πρωταγωνίστρια στην υπόθεση εμφανίζεται η πρώην σύζυγος του άτυχου ναυτικού, Βουλγαρικής καταγωγής, στην οποία αποδίδεται η οργάνωση της δολοφονίας με τη συμμετοχή τριών συμπατριωτών της.

Η εξαφάνιση του 63χρονου είχε δηλωθεί στις αρχές του 2015 όταν ο άνδρας δεν εμφανίστηκε σε εορταστικό τραπέζι φίλου του. Η αναζήτηση των συγγενικών και φιλικών του προσώπων στάθηκε άκαρπη και το αυτοκίνητό του, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Ευαγγελιστρίας, στην Καλλιθέα, δεν κατάφερε να τους οδηγήσει σε κάποια στοιχεία που θα έριχναν φως στη εξαφάνισή του. Κανείς από τους δικούς του ανθρώπους δεν συνδύασε το γεγονός ότι στον ίδιο δρόμο νοίκιαζε διαμέρισμα η πρώην σύζυγός του και μητέρα του γιου του.

Η μοιραία αλήθεια στην Καλλιθέα

Μία σειρά γεγονότων οδήγησαν στην μοιραία αλήθεια όταν τον Ιανουάριο του 2016 ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, στην Καλλιθέα και ένας δικαστικός επιμελητής άνοιξαν την κλειδωμένη πόρτα και βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα μακάβριο εύρημα. Ο 63χρονος ήταν, δεμένος χειροπόδαρα, σε εμβρυακή στάση μέσα σε ένα καταψύκτη.

Ήταν ντυμένος και το πρόσωπο του καλυμμένο με σακούλες, μία πετσέτα και μονωτική ταινία. Στην πλάτη και το κεφάλι του έφερε ίχνη αίματος. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο θάνατός του ήταν ασφυκτικός.

Στο κάδρο της δολοφονίας μπήκε, από την πρώτη στιγμή, η πρώην σύζυγος του ναυτικού με την οποία το θύμα ήταν σε κόντρα με αφορμή την επιμέλεια του ανήλικου γιου τους. Από τις έρευνες προέκυψε ότι η 50χρονη στις 7 Ιανουαρίου 2015 είχε ταξιδέψει, μαζί με το γιο της, στην πατρίδα της, τη Βάρνα Βουλγαρίας. Οι πληροφορίες, μάλιστα, έλεγαν πως είχε πάρει μαζί της, περίπου 300.000 ευρώ.

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος της ήταν θέμα χρόνου. Η γυναίκα έπεσε στα χέρια των αρχών τον Νοέμβριο του 2016 όταν εντοπίστηκε, μαζί με το γιο της, στα σύνορα Βουλγαρίας – Ρουμανίας, καθώς επιχειρούσε  να περάσει από τη μία χώρα στην άλλη. Η 50χρονη, σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει την επιστροφή της στην Ελλάδα, εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα αλλά τον Σεπτέμβριο του 2017 βρέθηκε ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, κατηγορούμενη για την εμπλοκή της στη δολοφονία του πρώην συζύγου της.

Το πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση

Σύμφωνα με την κατηγορία, η 50χρονη φρόντισε να παρασύρει τον άτυχο ναυτικό  στο διαμέρισμά της επικαλούμενη πρόβλημα υγείας του παιδιού τους. Στη συνέχεια, ο 63χρονος φέρεται να δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι ενώ οι δράστες, οι οποίοι ενδεχομένως τον ανάγκασαν να πιει αλκοολούχο ποτό στο οποίο είχαν ρίξει αγχολυτικά -υπνωτικά σκευάσματα, τον ακινητοποίησαν. Το θύμα φέρεται να έπεσε σε λήθαργο και οι δράστες κάλυψαν το κεφάλι του με πανί και μονωτική ταινία.

Την επόμενη ημέρα η κατηγορούμενη εμφανίζεται να αγόρασε τον καταψύκτη όπου και τελικά, σύμφωνα με την κατηγορία, τοποθέτησε, με τη βοήθεια των συνεργών της, το πτώμα του άτυχου άνδρα.

Πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση αποτελεί, σύμφωνα με τις αρχές, η 27χρονη φίλη της πρώην συζύγου του ναυτικού καθώς προανακριτικά, είχε περιγράψει τη σκηνή του εγκλήματος και είχε αναφέρει πως βοήθησε τη συμπατριώτισσά της να βρει τους «εκτελεστές» του συμβολαίου θανάτου.

Ωστόσο, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ισχυρίστηκε πως το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει την συγκατηγορούμενη φίλη της να βρει τους ανθρώπους που θα απειλούσαν τον πρώην σύζυγο της.

Η κατηγορούμενη έλυσε για πρώτη φορά τη σιωπή της

Στην αίθουσα του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου έλυσε για πρώτη φορά τη σιωπή της η 50χρονη κατηγορούμενη. Το μόνο που παραδέχτηκε ήταν πως είχε ζητήσει να «τρομάξουν» τον πρώην σύζυγο της, τον οποίο κατηγόρησε ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά το γιο τους.

Η γυναίκα, κλαίγοντας, αρνήθηκε πως είχε σχέση με τη δολοφονία και όταν ρωτήθηκε πώς εξηγεί το γεγονός ότι ο πρώην σύζυγός της βρέθηκε στον καταψύκτη απάντησε: «Δεν ξέρω πώς βρέθηκε στον καταψύκτη… Δεν θέλω να ξέρω».

Πρωτόδικα, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη την 50χρονη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς κανένα ελαφρυντικό και την καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Κάθειρξη 18 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία επιβλήθηκε στην 27χρονη συμπατριώτισσά της η οποία, όταν κάθισε στο εδώλιο του Εφετείου, δήλωσε για ακόμη μία φορά αθώα. Μάλιστα, η διαμαρτυρία της νεαρής κατηγορούμενης στην απόφαση του δικαστηρίου για αναβολή της δίκης για τον Δεκέμβριο του 2019, λόγω στάσης εργασίας της γραμματέως, άλλαξε την απόφαση των δικαστών.

«Είμαι αθώα δεν έχω σκοτώσει κανέναν και δεν αντέχω άλλο στη φυλακή» είπε η κατηγορούμενη στο δικαστήριο ζητώντας πιο σύντομη δικάσιμο.

Τελικά, η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Μαρτίου 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για υπόθαλψη εγκληματία, δεν εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο και η έφεσή του απορρίφθηκε ως αστήρικτη.

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα