Το διαμέρισμα σου είναι μικρό; Αυτές οι ιδέες διακόσμησης θα σε κάνουν να το αγαπήσεις

w620_h480_1.jpg

Τα μικρά υπνοδωμάτια έχουν μια κακή φήμη, ειδικά όταν μιλάμε για τα διαμερίσματα στούντιο. Το πιο σημαντικό είναι να  προσωποποιήσετε το στενό χώρο, της κρεβατοκάμαρας, η τραπεζαρία, η κουζίνα, είναι χώροι που μοιράζονται τα ίδια περιορισμένα τετραγωνικά και σίγουρα για το επιτύχετε δεν είναι εύκολο. Έτσι, όταν πρόκειται για διακόσμηση μικρού χώρου, πρέπει να είμαστε δυνατοί υποστηρικτές των επίπλων με πολλαπλές χρήσεις όπως οι έξυπνες λύσεις αποθήκευσης. Σας προτείνουμε λοιπόν να διαβάστε μερικά από τα αγαπημένα και δοκιμασμένα τρικ διακοσμητών για το μικρό υπνοδωμάτιο σας!

Ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από το κεφαλάρι ή το πλαίσιο του κρεβατιού – το οποίο συχνά μπορεί να μας χαρίσει πολύτιμα εκατοστά- και αντί για αυτό να επιλέξετε έναν πίνακα που θα δώσει χρώμα και στυλ στον χώρο. Τοποθετείστε μια όμορφη και σε απλό χρώμα κουρτίνα – κατά προτίμηση λευκό -για να διαχωρίσετε το “υπνοδωμάτιο” από τις υπόλοιπες περιοχές του σπιτιού.

 

Δεν είναι όλα τα έπιπλα για ένα μικρό διαμέρισμα για αυτό πρέπει να προσέχουμε να είναι λειτουργικά και να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας σε χώρο αποθήκευσης αλλά και να αναδεικνύονται μέσα στο σπίτι. Ένα χαλί κάτω από το κρεβάτι είναι βολικό γιατί ορίζει την περιοχή. Το χαλί όχι μόνο προσθέτει μια καθοριστικής υφής τάση στο χώρο, βοηθά επίσης να περιορίσετε το υπνοδωμάτιο από το υπόλοιπο χώρο, όταν δεν υπάρχουν τοίχοι.

Ένας καθρέφτης στον τοίχο μπορεί να δημιουργήσει μια οπτική ψευδαίσθηση που βόηθα στο να επεκταθεί το ύψος του δωματίου.

Ενσωματώνοντας μία ελαφριά και μινιμαλιστική αισθητική είναι πάντα ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να ομορφύνει την αίσθηση που εκπέμπει ένας χώρος ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά. Οι μικρές λεπτομέρειες, όπως ένα κατάλευκο κρεβάτι ή οι λευκοί τοίχοί μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά!

w620_h480 (12)

 

Ένα διαχωριστικό δωματίου από γυαλί, αποτελεί επίσης μία λύση και εκτός από λειτουργικό είναι και αισθητικά ευχάριστο! Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για το σύστημα αποθήκευσης που ξεκίνα από το δάπεδο και καταλήγει στην οροφή, είναι καλαίσθητο και παράλληλα μας παρέχει άφθονο χώρο για όλες τα υπάρχοντα μας!

Ένα κρεβάτι που είναι στο έδαφος πλατφόρμα σε συνδυασμό με μια σειρά από κουρτίνες για θόλο είναι περίπου το ίδιο με μία κανονική κρεβατοκάμαρα. Το θετικό του είναι ότι κερδίζει πόντους για τη δημιουργικότητα και την πρωτότυπη αισθητική. Ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πτυσσόμενο διαχωριστικό δωματίου για να θέσετε εκτός τις υπόλοιπες περιοχές του σπιτιού αν μιλάμε για στούντιο.

w620_h480 (11)

Μέσα σε ένα στούντιο διαμέρισμα το φως παίζει σημαντικό ρόλο για αυτό κάλο είναι να υπάρχει άφθονο έστω και με φωτιστικά αν το φυσικό δεν είναι αρκετό, που σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να επωφεληθείτε όσο υπάρχει με ανοιχτόχρωμες κουρτίνες. Αν δεν έχετε πολύ χώρο για μεγάλα κομοδίνα μπορείτε να βάλετε ένα σκαμπό που θα έχει αυτόν τον ρόλο.

Σε ένα μικρό διαμέρισμα, που έχει έπιπλα με διάφορες λειτουργίες είναι ζωτικής σημασίας να εκμεταλλευτείτε ακόμα και τα λίγα τετραγωνικά μέτρα του χώρου, για αυτό καλό είναι το γραφείο σας να είναι πτυσσόμενο, ή αν είναι ένα ολόκληρο έπιπλο να έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, όπως μικρά συρτάρια για τα μικροαντικείμενα.

Για έξτρα χώρο στη ντουλάπα σας μπορείτε να πάρετε διαδρόμους σταντ και να κρεμάτε εκεί κάποια ρούχα ή ακόμα και αξεσουάρ όπως μαντήλια και τσάντες, δίνουν μία αίσθηση ατελιέ και είναι διακοσμητικά ευχάριστα. Μία ακόμα εύκολη λύση είναι να επιλέξετε ένα ντουλάπι σε μορφή επίπλου μπορεί αν αποτελέσει την ιδανική λύση για αποθήκευση και να χρησιμοποιηθεί και σαν τραπεζάκι.